Orban: „Am reușit să OPRIM creșterea numărului de cazuri”

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că a fost oprită creşterea cazurilor de Covid-19, precizând că numărul persoanelor diagnosticate este mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute şi a dat ca exemplu ziua de 22 august când s-au înregistrat 1.189 de cazuri, iar sâmbăta trecută au fost aproximativ 1.340.

„Am o veste bună, care este vizibilă pentru cei care urmăresc. Nu numai că suntem pe un plafon, am oprit creşterea numărului de cazuri. Numărul de cazuri, persoane infectate, diagnosticate în ultimele şapte zile numărul de cazuri e mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute. Şi astăzi avem o mie o sută şI ceva de cazuri faţă de 1.340 ceva de cazuri în sâmbăta trecută, adică în intervalul vineri, sâmbătă al săptămânii trecute. (…) Nu există decât o singură soluţie aici: cu cât mai mulţI români înţeleg să respecte măsurile, să respecte regulile, să se protejeze, cu atât numărul de infectări va scădea şi putem să ducem o viaţă normală pentru că ceea ce ne dorim noi este să ducem o viaţă normală, încetul cu încetul să se reia toate activităţile şi viaţa oamenilor să fie cât mai puţin afectată de această pandemie”, a spus Orban.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat tot sâmbătă că în privinţa numărului de cazuri de Covid-19 ţara noastră se află pe o pantă de stabilizare, dar că trebuie ca fiecare cetăţean să ajute prin respectarea regulilor pentru a putea ajunge pe o pantă descendentă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.