Orban: „Am avut o înțelegere cu Cîțu, că nu va candida și că mă va susține. Nu îi cer demisia în public, aș face-o între patru ochi”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, joi seara, la B1 TV, despre faptul că Florin Cîțu nu și-a respectat promisiunea pe care a făcut-o înainte de a fi desemnat premier.

Florin Cîțu nu m a informat corect, E o minciună prin omisiune. Nu m-a sunat după acest episod. Am avut o înțelegere, că nu va candida și mă va susține pe mine. Asta a fost înainte de desemnare. Cei care au decis ca Florin Cîțu să fie premier au fost cei de la USR PLUS„, a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele PNL s-a referit și la atacurile partenerilor de coaliție de la USR PLUS, care nu sunt de acord cu PNDL 3.

Pe mine m-au surprins declarațiile de azi împotriva PNDL 3. Să folosești astfel de argumentații care sunt penibile. Acest program urmărește asigurarea dezvoltării comunităților locale. Cine să vină să investească într-o localitate dacă tu nu ai apă, curent, gaz?”, a spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi la B1TV că l-a deranjat atitudinea premierului Florin Cîțu în scandalul conducerii sub influența alcoolului.

Vă spun sincer, ce m-a deranjat la declarația dlui Cîțu este că a fost făcută publică informația. Cel care trebuia să facă publică informația era Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu e supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare. Face parte din acele părți din penumbră pe care o pot avea mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești. Mai e alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiți colegi care mă cunosc și știu despre mine adevărul au început să arunce în spațiul public că informația a fost făcută public de mine sau de oameni din echipa mea. Este o minciună și o formă penibilă să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că în 2000 a fost Cîțu prins băut la volan”, a spus Ludovic Orban.

El a menționat că Florin Cîțu nu i-a povestit niciodată despre episodul din SUA și că, în calitate de premier, nu a fost informat de instituțiile statului de faptul că Florin Cîțu, la vremea respectivă, ministru de Finanțe, fusese prins băut la volan. Orban a menționat că pentru miniștri nu este obligatorie completarea formularului ORNISS care cere, printre altele, să spună dacă au săvârșit infracțiunea de condus sub influența alcoolului. „Nu știu dacă a completat acel formular”, a zis Orban despre Cîțu.

Întrebat dacă ar trebui ca Florin Cîțu să demisioneze, Ludovic Orban a evitat un răspuns direct.

Demisia este un act unilaterel. Dacă ar fi să îi cer demisia, în primă fază nu aș face-o public, aș face-o între 4 ochi, că așa e normal între colegi”, a indicat liderul PNL.

Orban a menționat că orice om politic are obligația să spună dacă are „pete, lucruri neelucidate” din trecutul său.

Trebuie să ai garanția că omul nu poate fi șantajat, că nu i se poate arăta pisica de către cineva care cunoaște lucruri negre din trecut”, a precizat liderul liberal.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.