Orban a tunat și fulgerat împotriva traderilor din agricultură: „Sunt dispus să INTERZICEM EXPORTURILE și să facem RECHIZIȚII!”

Primul ministru Ludovic Orban a discutat, joi, în cadrul ședinței de guvern, cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la exporturile de cereale. Orban a punctat faptul că unii proprietari ar putea să ne lase fără grâu și, în acest sens, este dispus să aplice interzicerea exporturilor și chiar rechiziția produselor.

„Nu ne putem permite să acceptăm ca din lăcomie unii proprietari de cantități de cereale să trimită la export și să ne lase fără grâu, va trebui să luăm măsuri foarte clare. Datele preliminare după luna martie ne arată că e un adevărat dezmăți în privința raportului de cereale. Sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile și dacă va fi necesar, să facem rechiziții! Trebuie să asigurăm necesarul de grâu pentru consumul de grâu”, a spus Ludovic Orban.

„700.000 de tone au fost exportate în luna martie. Am refăcut toată procedura prin ordin de ministru și am făcut la apel la traderi și marii fermieri să înceteze… (…) Sunt redactate și pentru interzicerea exporturilor și pentru rechiziții”, a punctat Adrian Oros.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.