Orban a scos SABIA! ATAC zdrobitor la Iohannis: „Alegem preşedintele PNL, NU distribuitorul de resurse pentru România Educată!”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis, miercuri seara, liberalilor din filiala Sector 1 că pe 25 septembrie au de ales între o opţiune bună şi una proastă la şefia partidului, adăugând că la acea dată se alege preşedintele formaţiunii politice şi nu „distribuitorul de resurse pentru proiectul ‘România Educată’”.

„Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă. Asta este. (…) Sectorul 1 e o oază de democraţie, Vâlcea e o oază de democraţie, nu e peste tot aşa. Preşedinţii care vor să candideze la o funcţie în Biroul Executiv în filialele în care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu li s-a pus condiţia ca să fie sprijiniţi ca să nu treacă moţiunea Ludovic Orban. Au fost nişte simulacre de CDJ-uri la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţi care mă simpatizează şi mă susţin, la care urna era în acelaşi loc în care se lua buletinul de vot în faţa prezidiului, preşedintelui de filială. S-a votat secret… Asta este realitatea. Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. Primarul de Satu Mare, Ovidiu Duma, cu rezultate de şase mandate pentru că a semnat moţiunea Orban a fost ras din delegaţie, nu mai zic de alţi primari din Suceava raşi din delegaţii. (…) Dacă nu alegem bine în 25 septembrie lucrurile pot să o ia într-o direcţie pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi. (…) Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru ‘România Educată'”, a spus Orban, în Comitetul Director al PNL Sector 1 în care se supun la vot moţiunile candidaţilor la şefia PNL.

El a arătat că preşedintele PNL trebuie să fie un lider, un om care cunoaşte partidul, un om tobă de carte şi care ştie să comunice şi să ia decizii bune.

Preşedintele PNL trebuie să muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar. Nu are voie să aibă odihnă. El este, nu full option, este full time job”, a spus Orban, care a adăugat că preşedintele PNL trebuie să fie un om bun.

El a afirmat că PNL a scăzut în sondaje în ultima perioadă.

Suntem în aceeaşi situaţie ca în 2017 când multora dintre noi aproape ne era ruşine că suntem membri ai PNL, când partidul era demoralizat, era împărţit în nu ştiu câte fracţiuni, era după înfrângeri ruşinoase şi aproape nimeni nu mai credea în şansa noastră la victorie. Din păcate şi astăzi avem aceleaşi scoruri, nu din cauza competiţiei politice. Oamenii ne judecă după cum guvernăm, după cât de responsabili suntem şi cât de eficienţi suntem în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească, după cât de corecţi, oneşti, cinstiţi suntem faţă de ei. Am scăzut şi nu am scăzut puţin”, a spus preşedintele PNL.

În acest context, el a subliniat necesitatea recredibilizării PNL.

Aveţi de ales între un om care a provocat criza în care ne găsim şi un om care poate fi soluţia pentru criza creată“, a mai spus Ludovic Orban.

Orban: Votul secret nu poate avea loc decât prin prezența fizică

Votul secret la Congresul PNL nu poate avea loc decât prin prezenţă fizică, iar delegaţii vor fi vaccinaţi sau testaţi PCR, a precizat miercuri preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

Congresul nu poate fi derulat nici online, pentru că la Congres este vot de persoane. Votul de persoane este, în mod obligatoriu, secret, iar conform prevederilor statutare votul secret nu se poate exercita decât pe sistemele de vot cu prezenţă fizică, aşa cum am stabilit. (…) Vă spun eu că nu e garantat secretul votului pe niciun sistem care există în momentul de faţă. Doi – reducerea numărului de delegaţi nu se mai poate face. Termenul de stabilire a numărului de delegaţi de către filialele judeţene expiră astăzi, şi filialele judeţene astăzi îşi vor desemna delegaţii conform normei de reprezentare stabilită în hotărârea Consiliul Naţional care a convocat Congresul. Nu este o problemă cu respectarea regulilor. Putem să facem afară, în aer liber şi avem doua locaţii studiate pe care putem sa le folosim”, a explicat liderul PNL.

El a adăugat că delegaţii la Congresul PNL vor fi vaccinaţi sau testaţi PCR.

Vaccinaţi sau să aibă testul PCR plătit (cei prezenţi la Congres – n.r.), evident, de fiecare în parte, prin care să arate că e negativ”, a spus Orban.

Întrebat cum îşi explică că la Consiliul Naţional de sâmbătă s-a majorat numărul de delegaţi la aproape 800 de persoane, Orban a arătat că nu vrea să intre în polemică cu unii colegi care au convocat un BPN nestatutar.

Nu aş vrea să intru într-o polemică cu colegii mei, care au convocat un BPN nestatutar, care nu a fost condus de mine, unde s-a luat o decizie nestatutară. Noi am convocat, în Biroul Politic Naţional pe care l-am condus eu, care s-a desfăşurat în litera şi în spiritul Statutului, am convocat Consiliul Naţional numai cu delegaţii de drept, probabil, au considerat că este necesară respectarea unei prevederi statutare care spune că pe lângă delegaţii de drept, trebuie să ai un procent minim de delegaţi aleşi. Din cauza aceasta, au convocat şi delegaţii aleşi”, a afirmat Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *