Orban a luat în vizor ANPC: ar putea fi DESFIINȚATĂ! Stanciu (Pro Consumatori): „Sunt presiunile multinaționalelor. Ne putem aștepta la ORICE din partea acestui Guvern…”

Odată cu venirea PNL la putere, companiile multinaționale și-au găsit aliatul. Liberalii, de facto, sunt apropiați de marii investitori, iar influența acestora se simte tot mai mult în ultima vreme. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ar urma să fie pusă la zid, iar o parte dintre atribuții ar urma să fie preluate de către ONG-uri. ANPC va fi transformată într-o „Direcție din cadrul Ministerului Economiei”.

CITEȘTE ȘI:

În ciuda intenției, ONG-urile nu sunt entuziasmate de idee. Asociația Pro Consumatori, una dintre cele mai cunoscute și active, condusă de conf. univ. dr. Costel Stanciu, nu salută sub nici o formă procedura de execuție a ANPC.

„Există un proiect de lege în Parlament de desființare a ANPC de mai mult timp. Vedem că acum se dorește această desființare. Noi știm că este vorba de o serie de presiuni din partea unor mari comercianți, sigur – marile corporații, care doresc desființarea ANPC. Ne dorim o Agenție puternică, una care să apere drepturile consumatorilor, nu una slabă. Trecerea ANPC ca o simplă direcție de minister este echivalentă cu desființarea. Noi sperăm să nu se meargă până la capăt, dar de la acest guvern – liberal – ne putem aștepta la orice…”, a spus Costel Stanciu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.