Orban a LUAT FOC: „Singurul for de conducere din PNL este Iohannis, care dă ordine SLUGILOR sale! Ne trezim că desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe cine știe ce creatură…”

Ludovic Orban critică în termeni duri conducerea PNL care a decis ieri să nu mai propună niciun premier, ci să se concentreze pe formarea unei majorităţi pe care să o prezinte preşedintelui Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat de multe ori că așteaptă propunerile partidelor. Sigur, nu suntem atât de naivi încât să nu înțelegem faptul că la ora actuală nu mai există foruri statutare în conducerea PNL. Singur for statutar de conducere este președintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL. Păi cum putem să ne așezăm la masa discuțiilor, când noi nu știm despre ce premier este vorba? Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură?”, a spus Orban, la Parlament.

Deputatul Ludovic Orban contrazice calculele făcute la PNL și arată că el și parlamentarii care fac parte din tabăra sa vor vota pentru refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Astfel, Orban arată că această coaliție va avea majoritate în Parlament. Aceste declarații vin chiar înaintea negocierilor dintre PNL și USR.

Consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă a României este refacerea coaliției de centru dreapta. Vreau să dezmint categoric scenariul lansat de ”echipa câștigătoare” conform căruia nu se mai poate reface coaliția PNL-USR-UDMR pentru că nu mai au voturile parlamentarilor care s-au retras din grupul PNL. Decizia noastră este foarte clară: nu votăm un guvern PSD-PNL. Noi dorim să refacem coaliția de centru dreapta. De altfel, eu am pus trei condiții pentru a reveni în grupul PNL, iar una dintre acestea era refacerea coaliției de centru-dreapta. Respingem orice fel de speculație a celor care își caută scuze pentru a vota o alianță cu PSD.”, a spus Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, e categoric. Acesta spune că PNL nu poate face nicio coaliție cu PSD și că singura șansă de a conduce țara e refacerea alianței cu USR. Orban spune însă că PNL nu poate propune un premier militar. După ce a acuzat că președintele Klaus Iohannis să ordine liberalilor, pe care i-a catalogat ca fiind sclavi, Orban l-a atacat și pe generalul Ciucă.

Un partid liberal nu poate susține un militar. Un militar nu știe ce înseamnă dialogul, negocierea. Un militar știe să se facă ascultat prin ordine. Eu reprezint punctul meu de vedere. Aseară am avut o discuție cu colegii”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, autodeclarat ca cel mai mare critic al președintelui Klaus Iohannis, pe care acum regretă că l-a susținut, spune că demersul AUR de demitere nu are nicio șansă de reușită. Orban spune că la mijloc e vorba de speculă electorală și nimic mai mult.

Pentru inițierea procedurii de demitere a președintelui e nevoie de o treime din parlamentari. De altfe, nu știu dacă un astfel de demers serios poate să fie apanajul unei singure forțe politice care vrea să își facă capital de imagine. Eu nu ma hazardez cu acest demers, deși la ora actuală Iohannis face rău României. Dacă se va ajunge la vot, voi vota, dar nu pot să mă alătur unui partid care face un demers care nu are nicio șansă„, a declarat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban va face parte din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a Camerei Deputaţilor. Şi alţi deputaţi care au demisionat în această perioadă din grupul parlamentar al PNL au fost schimbaţi din comisiile în care activau. Plenul a modificat, miercuri, anexa la Hotărârea nr. 74/2020 pentru aprobarea componenţei nominale a comisiilor permanente ale forului legislativ, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Ludovic Orban a replicat că este „onorat de această mişcare” şi a atras atenţia că, dacă va dori să refacă coaliţia, PNL va pierde în unele comisii majoritatea prin mutarea unor deputaţi „într-un batalion disciplinar”.

Voi fi deputat în Comisia pentru drepturile omului şi, slavă Domnului, sub preşedintele Iohannis şi sub actuala guvernare se încalcă sistematic drepturile omului, ca atare voi avea posiblitatea să mă bat pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Pe de altă parte, nu pot să nu menţionez că mie mi se pare absurd demersul ăsta de pedepsire a liberalilor care au conştiinţă şi de mutarea din comisiile în care practic şi-au desfăşurat activitatea în care au cunoştinţă, profesionalismul necesar, pentru a contribui la legi bune şi mutarea undeva, aşa, într-un fel de batalion discipliniar cu atât mai mult cu cât noi, deputaţii care ne-am dezafiliat, suntem membri ai PNL. Şi vă atrag atenţia că, în cazul în care ne schimbaţi din aceste comisii, grupul PNL nu mai are dreptul să ne înlocuiască şi veţi pierde majoritatea, decât dacă cumva vreţi să faceţi Guvern cu PSD-ul şi majoritate cu PSD. Dar, dacă vreţi să refaceţi coaliţia de centru-dreapta, dacă ne scoateţi din comisiile respective, veţi pierde majoritatea”, a explicat Orban.

Potrivit hotărârii aprobate, deputatul Ionel Dancă a fost retras din calitatea de membru al Comisiei pentru afaceri europene, fiind trecut la Comisia pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Constantin Şovăială a fost retras din calitatea de preşedinte şi de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi desemnat membru al Comisiei pentru ştiinţă şi tehnologie. A mai fost retras Ion Ştefan din calitatea de membru al Comisiei pentru industrii şi servicii, iar Luminiţa Barcari de la Comisia pentru învăţământ.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Orban a LUAT FOC: „Singurul for de conducere din PNL este Iohannis, care dă ordine SLUGILOR sale! Ne trezim că desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe cine știe ce creatură…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *