Orban a DEMISIONAT de la șefia Camerei Deputaților și dă de înțeles că e pe picior de plecare din PNL: „Iohannis și echipa demolatoare, responsabili de provocarea crizei politice”

Ludovic Orban a anunțat, în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, faptul că își dă demisia de la conducerea Camerei Deputaților.  Orban a preferat să își scrie de mână demisia de la șefia Camerei Deputaților.

În urmă cu 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o Biroului Permanent al Camerei Deputaților”, a spus Ludovic Orban.

demisie

Demisionez din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că am anunțat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor care este acordat către formațiunile politice care se rpezintă în alegeri. Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție”, a spus Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că responsabili pentru actuala criză politică și pentru ruperea coaliției sunt Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

Vă dau răspunsul foarte simplu. Responsabili nu numai de provocarea, ci și de perpetuarea crizei politice sunt atât Iohannis, cât și gruparea demolatoare care l-a impus pe Cîțu împotriva oricărei democrații interne de partid în fruntea partidului”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a demisionat miercuri de la Camera Deputaților și a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca din PNL dacă se insistă cu Florin Cîțu Premier.

Nu pot să fit părtaș la trădarea intereselor României. Florin Cîțu i-a mințit a nu știu câta oară, nu m-a sunat. Obligația secretariatului general este să mă cheme, sunt mebru al Biroului Permanent. Nu a vut să mă cheme. Acțiunea mea în viitor depinde în mare măsură de ceea ce s eva întâmpla, de decizii care nu depind doar de mine. Dacă se persistă în această ambiție nebunească de a impune un premier precum Florin Cîțu, care nu mai are încredere decât de 10 la sută, eu nu pot fi parte la un astfel de proiect care e antidemocratic. Nu poți să fii premier când 70 la sută e împotriva ta, nu poți să guvernezi împotriva voinței oamenilor. Spun același lucru pe care îl spuneam și în perioada guvernelor PSD. Nu contează cum voi vota eu în continuare și cum vor vota colegii care m-au sprijinit. Proiectul meu este despre România și despre o guvernare onestă. Este un proiect de continuare a tradiției PNL, de promovare a principiilor”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, susține că România ar putea să piardă banii din PNRR, dacă nu se formează rapid o coaliție de guvernare.

Voi susține sprijinea coaliției dacă se găsește o formulă. Categoric se ajunge la alegeri anticipate dacă la a doua propunre vine Cîțu premier. Oricine îl votează pe Cîțu premier pierde votul alegătorilor. Aproape nimeni nu-l mai vrea pe Cîțu premier.  Categoric n-aș vota pentru Cîțu – premier. Dacă nu va exista o majoritate e posibil să nu mai primim banii din PNRR. Cea mai mare greșeală a echipei actuale e să rămână atârnați în cuiul de la PSD”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

3 comentarii la „Orban a DEMISIONAT de la șefia Camerei Deputaților și dă de înțeles că e pe picior de plecare din PNL: „Iohannis și echipa demolatoare, responsabili de provocarea crizei politice”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *