Spread the love

Au încântat generațiile anilor ’80 și ’90 cu muzica lor, iar acum, spre apusul cariei, dovedesc că, indiferent că anii au trecut și că gusturile se mai schimbă, melodiile cântate de ei încă mai vibrează în inimile publicului. Vorbim de cântăreții umpleau sălile până la refuz în urmă cu 30 – 40 de ani: Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, Gheorghe Gheorghiu, Horia Moculescu, Adrian Daminescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu și Sanda Ladoși, care au oferit un spectacol de neuitat în seara zilei de sâmbătă, 30 iunie, la Ovidiu. În fața a sute de spectatori, artiștii au reaprins flacăra muzicii românești, semn că melodiile de odinioară sunt ca vinul vechi. Spectacolul intitulat „Gabriel Cotabiță și prietenii – un secol de muzică românească“ a avut loc și în cadru deosebit: pe o scenă amenajată pe apă în zona Parcului faleză.

Cel care a avut misiunea să adune atâtea vedete laolaltă a fost Gabriel Cotabiță, care și-a chemat vechii prieteni de scenă într-un show unic. Cotabiță a povestit, pentru TOMIS NEWS, care are o legătură emoținală cu orașul Ovidiu.

„Sunt legat de Ovidiu, pentru că în localitatea Poiana, care aparține de Ovidiu, este înmormântat tatăl meu și, inevitabil, din când în când mai trec pe la mormânt. În ceea ce privește spectacolul, am plecat de la ideea pe care mi-a propus-o Primăria Ovidiu, aducând oameni pe care eu îi iubesc și care au reprezentat ceva pentru muzica românească. Este un spectacol făcut exclusiv pentru Ovidiu și nu se regăsește în altă parte“, a declarat Gabriel Cotabiță, pentru TOMIS NEWS.

Spectacolul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Ovidiu și a făcut parte din cadrul „Zilelor orașului“, care s-au desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iullie.

„Este un spectacol realizat de Gabriel Cotabiță și prietenii săi, fiind vorba de generația anilor 70 – 80 – 90 cu care mulți au crescut“, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

CITEȘTE ȘI:

Folk pe malul apei! Cântărețul și compozitorul Mircea Vintilă încântat de Ovidiu. Scupra: „Ne dorim ca Festivalul de muzică folk să devină tradiție și să crească de la an la an“

Elevii au talent la Ovidiu

Tot în cadrul „Zilelor orașului“, tinerii din Ovidiu au demonstrat că pot ajunge și ei pe marile scene ale României în cadrul concursului „Elevii au talent“, organizat de Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, în colaborare cu Centrul Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu și Școala gimnazială ¬„Ovidiu“. 22 de elevi și-au dovedit talentul în muzică și dans sportiv și contemporan. La final, trofeul „Elevii au talent“ a fost câștigat de eleva Roberta Drobotă cu melodia „The writing is on the wall“.

„Am avut un concurs deosebit, „Copiii au talent“, aflat la a VI-a ediție și mă bucur pentru faptul că am văzut copii din orașul Ovidiu foarte talentați și trebuie să spun că tot ceea ce a însemnat bugetul pentru acest concurs a fost asigurat 100% din sponsorizări, cărora le mulțumesc pe această cale“, a spus George Scupra.

O întrecere la care toată lumea a fost premiată!

Unul dintre cele mai așteptate momente de la „Zilele orașului“ a avut loc duminică dimineața, 1 iulie. De la copii care abia au intrat la școală și până la pensionari de 70 de ani, în total aproximativ 700 de participanți, s-au luat la întrecere pe șoseaua care străbate orașul, în cadrul concursului „Crosul orașului Ovidiu“. Deși au existat și câștigători, în funcție de categoria de vârstă, evident că niciun concurent nu a plecat acasă cu mâna goală, toți participanții fiind premiați. Și pentru că la „Zilele orașului Ovidiu“ am avut muzică populară, muzică folk și muzică ușoară, Primăria le-a oferit și adolescenților, și nu numai, un show de zile mari asigurat de Grasu XXL, Maximilian, Nadir și Irina Rimes.

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Ovidiu invitați de Primărie la „Zilele orașului“. Evenimente pentru toate gusturile!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *