OPT candidați pentru șefia USR – Printre ei, președintele USR Murighiol. Luptă grea pentru putere, într-un partid de 10%

Aglomerație de candidați la șefia USR: partidul condus în prezent de tandemul Drulă-Barna a transmis vineri că opt candidați s-au înscris în cursa internă pentru şefia formațiunii care a ajuns, în acest moment, la doar puțin peste 9% în opțiunile electoratului, la nivel național. Printre cei care îl vor contracandida pe actualul lider interimar al formaţiunii, Cătălin Drulă, pentru funcţia de preşedinte USR, se numără Octavian Berceanu, fost şef al Găzii de Mediu şi Allen Coliban, primarul Municipiului Braşov. Potrivit unui comunicat a formațiunii politice, cei opt candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al USR sunt:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu

2. Allen Coliban – primar al Municipiului Braşov

3. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor

4. Alexandru Kiss – şofer de tir, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea

5. Mihai Poliţeanu – deputat USR de Prahova

6. Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin

7. Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti

8. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

Sursa citată mai menţionează că „viitorul preşedinte USR urmează să fie ales prin votul tuturor membrilor”, „primul tur de scrutin se va desfăşura în perioada 6-10 iulie”, iar „Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online pe 16 iulie”, astfel că „primul tur de scrutin să debuteze pe 6 iulie, ora 10.00, şi să se încheie pe 10 iulie, ora 10.00, iar dacă „niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin în perioada 11-15 iulie, la care vor participa primii doi candidaţi clasaţi.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, propunea, recent, într-un mesaj intern către membrii USR, ca alegerile pentru funcţia de preşedinte deplin al partidului să fie organizate în luna iulie, în format online, deși congresul USR era programat pentru luna octombrie.

A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă”, le transmite Cătălin Drulă colegilor de partid.

„Propunerea mea este ca turul 1 să se desfăşoare între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie. Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul”, le transmite el colegilor de partid, la finalul unui mesaj în care defineşte USR drept „cel mai mare partid de opoziţie din România” şi „singurul partid democratic, modernist, liberal din parlament”, care are „o responsabilitate uriaşă pentru ţară”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.