Opririle și staționările neregulamentare, în topul contravențiilor constatate de polițiștii locali din Constanța

Polițiștii locali din Constanța au aplicat marți, 11 decembrie, 247 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 61.580 de lei. Astfel, au fost constatate 66 de încălcări ale legislației rutiere, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța, 29 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, 7 abateri de la normele de conviețuire socială, ordine și liniște publică, 74 de sancțiuni pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 56 de sancțiuni pentru ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata și șapte contravenții constând în executarea unor lucrări de construcții fără autorizația de construire.

locala 1

În acest caz au fost dispuse măsuri complementare de sistare a lucrărilor nelegale, intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire emisă de autoritatea publică locală, iar în cazul neîndeplinirii măsurilor dispuse de oamenii legii persoanele sancționate trebuie să aducă terenul la starea inițială și desființarea lucrărilor realizate fără respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, actualizată.

„Activități similare se vor desfășura zilnic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea de drept a constănțenilor, Direcția Generală Poliția Locală Constanța solicită cetățenilor să semnaleze faptele de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!“, spun polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *