Spread the love

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă seară faptul că s-a înființat un grup de lucru informal din care fac parte foști premieri, scopul fiind găsirea unor soluții în criza generată de pandemia de coronavirus și implicațiile economice ale acesteia.

Din grupul de lucru fac parte președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, foștii premieri PSD Victor Ponta, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, precum și fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul constănțean al PSD, Ștefan Mihu, membru al comisiei economice și vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanțe și activitate bancară ne-a precizat faptul că înființarea acestui grup de lucru este necesară, întrucât Guvernul trebuie împins de la spate.

„Nu mai este de mult un secret faptul că suntem în plină criză. Nu doar socială, prin izolarea autoimpusă, ci mai ales economică. Dacă motoarele economice se opresc, Doamne ferește de viitorul chiar apropiat al țării. Așteptăm de mai bine de o săptămână măsuri concrete de la guvern în acest sens, numai că vedem ordine militare cu titlu de recomandare și măsuri economice… aproape deloc. Nimic legat de ratele românilor, de decizii în mediul antreprenorial, de taxe, impozite, încasări, trăim într-o mare necunoscută. Deja tot mai mulți oameni spun că au rămas fără locurile de muncă, patronii trimițându-le mesaje, speriați ce-i drept, că nu le mai pot susține salariile și le-au desfăcut contractele de muncă. Păi, măsura șomajului tehnic anunțată de premier nu mai ajută pe nimeni în acest caz, dacă românii sunt concediați pe loc. Se întoarce guvernul după ei să le dea bani? Nu este loc de politică acum, conștientizăm criza, dar vrem și măsurile care… nu se adoptă!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

În paralel, PSD lucrează la mai multe proiecte de lege care urmează să fie depuse în Parlament, referitoare, în principal, la măsuri economice. Printre acestea, plafonarea la o valoare maximă de referință, anterioară stării de urgență, a prețurilor pentru producerea și comercializarea de medicamente, echipamente de protecție și materiale sanitare, inclusiv a materialelor conexe. Totodată, PSD a depus încă din 19 martie un proiect de lege privind amânarea plății ratelor românilor, prin care cei care au nevoie să poată fi păsuiți câteva luni de la plata ratelor bancare. Proiectul prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente, măsura fiind valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. 

Pe același subiect:

Coronavirus: DOUĂ DECESE la nivel național. La Constanța: DOI pacienți, VINDECAȚI

Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

Dobre (PRO România), nervos pe ministrul Economiei: „Cum să ceri firmelor să aducă proba că au fost închise, când ȘTII că au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR?”

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL”

Parlamentul a ADOPTAT, în formulă inedită, STAREA DE URGENȚĂ decretată de Klaus Iohannis

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *