Spread the love

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin directorul general, Ion Dănuţ Jugănaru, a primit joi, 13 februarie 2020, la sediul CCINA, vizita unei delegaţii a Camerei de Comerţ şi Industrie din Voivodina – Serbia, reprezentată de Milan Stojanov – Şeful Cabinetului Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie din Voivodina şi de Zoran Trpovski – Secretar al Secţiunii Industrie a CCI Voivodina.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit CCINA, deplasarea, la Constanta, a delegatiei sârbe, s-a dorit a fi o vizită de documentare, după judeţele Timiş, Arad şi Covasna, în care reprezentanţii acesteia au dorit să cunoască potenţialul economic al judeţului Constanţa.

Zoran Trpovski a prezentat mai ȋntâi sectoarele de activitate din Voivodina, punând accent pe sectorul agricol, 84% din suprafaţa agricolă fiind teren arabil  şi pe industria energetică, prin dezvoltarea parcurilor eoliene. Trpovski a prezentat structura exporturilor şi importurilor din şi ȋn regiunea Voivodina, România fiind un partener important al Serbiei, atât la export, cât şi la import (produse exportate din Voivodina – România pe locul 2 / produse importate ȋn Voivodina – România pe locul 7). Alte domenii de activitate bine dezvoltate ȋn regiunea sârba: servicii IT, bancare şi medicale. De asemenea, Jugănaru le-a oferit oaspeţilor sârbi o prezentare a economiei judeţului Constanţa şi a oportunităţilor locale de investiţii, a prezentat principalele companii constănţene dupa cifra de afaceri, dupa capitalul străin investit, precum şi proiectele din agricultură şi industria alimentară, dar şi avantajele oferite de judeţul Constanţa potenţialilor investitori.

„Un accent important a fost pus pe oportunităţile de afaceri oferite de portul Constanţa şi pe avantajele utilizării Dunării şi Canalui Dunăre-Marea Neagră ȋn transportul de mărfuri ȋntre cele două tări şi de tranzit pentru schimburile de mărfuri cu alte ţări. Domnul Milan Stojanov a mulţumit, ȋn numele Preşedintelui CCI Voivodina, domnului Jugănaru pentru primire şi pentru informaţiile oferite şi şi-a exprimat dorinţa de colaborare pe viitor, prin organizarea comună a unor ȋntâlniri B2B, adresând invitaţia oficială  firmelor constănţene din domeniul agricol, să participe ca expozanţi, la Târgul Internaţional de Agricultură de la Novi Sad (16-22 mai 2020). Ȋntrunirea de astăzi s-a ȋncheiat cu semnarea unui acord de cooperare ȋntre Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Voivodina”, au mai precizat reprezentanții CCINA.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *