Oportunitate: Tinerii fermieri pot primi 70.000 de euro de la stat

De vineri, tinerii care doresc să devină fermieri își pot depune proiectele pentru a obține fonduri nerambursabile de la stat. Anul acesta, sumele pentru instalarea tinerilor fermieri au fost majorate până la 70 de mii de euro per beneficiar. În plus, pentru cei care înființează ferme în zona montană au fost prevăzute fonduri separat – a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Bugetul este de 100 de milioane, din care 30 de milioane pentru zona montană. Întotdeauna, zona montană primea punctaje mai mici și nu reușeau să vină beneficiari foarte mulți din această zonă. Ori, este o zonă  cea mai predispusă la abandon. S-a majorat sprijinul financiar la 60, respectiv 70.000 de euro. Înainte era 40, respectiv 50.000 de euro. Dacă în planul de afaceri există agricultură ecologică sau condiționare/procesare, crește alocarea financiară. Sunt finanțați cei care se înregistrează prima dată ca tineri fermieri, este o sumă nerambursabilă.”

Beneficiarii acestui program trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani și să prezinte un plan de afaceri ce trebuie implementat în cel mult 6 luni de la aprobarea sprijinului financiar. Banii se acordă în două tranșe: 75 la sută din sumă la semnarea contractului și 25 la sută în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăși 3 ani de la semnarea deciziei de finanțare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Oportunitate: Tinerii fermieri pot primi 70.000 de euro de la stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *