Operațiunea „Demetra”: ANAF, în ofensivă în vămi asupra importului de legume și fructe! Vișan: „Era momentul să se termine cu evaziunea în acest domeniu!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut ANAF să verifice tirurile cu fructe și legume care intră în România. ANAF-ul și vameșii s-au conformat și au demarat operațiunea „Demetra”, prin care sute de camioane sunt sigilate pentru a fi controlate.

În acest sens, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România a reacționat, precizând că prin această operațiune s-a blocat total transportul de fructe și legume, existând sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în toate vămile.

„Ca urmare a începerii operațiunii pentru controlul circuitelor de comercializare a legumelor şi fructelor de import, companiile de retail alimentar din România grupate în Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) îşi afirmă sprijinul total, cu toate mijloacele, pentru eradicarea fraudelor. AMRCR tratează situaţia cu maximă implicare şi promptitudine. Stoparea comerţului ilicit este un obiectiv asumat şi de companiile membre AMRCR, prin proceduri de verificări temeinice în raport cu furnizorii, pentru a asigura respectarea deplină a legislaţiei şi a tuturor normelor de siguranţă. (…) Avem o luptă comună, suntem parteneri cu autorităţile, dar ne dorim să găsim împreună un mod de cooperare din care consumatorii să nu aibă de suferit şi familiile din România să aibă legume şi fructe pe masa de Paşte”, au precizat cei de la AMRCR.

Liviu Dragnea a insistat să nu mai intre ceva nesănătos.

„Trebuie să încetăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu, şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşiile proaste şi nesănătoase. Şi e valabil pentru orice legumă sau fruct care intră în această ţară”, a spus Dragnea.

Operațiunea „Demetra” este salutată și de deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, care ne-a precizat că sunt două probleme în privința importului acestor produse: evaziunea fiscală și sănătatea populației.

„Cred că era momentul să se declanșeze, să se termine odată cu suspiciunile că pe zona de legume și fructe sunt sume care sunt eludate și nu se plătesc nici taxe vamale, nici impozite la stat. (…) Dar, totodată, cred că ar trebui, dincolo de aceste taxe, să ne îngrijorăm mai mult de calitatea produselor, ținând cont de sănătatea populației”, a spus George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.