Operațiune a poliției italiene împotriva temutei ‘Ndrangheta: Forțele speciale au descins și în România

Italia a anunţat miercuri o vastă operaţiune a poliţiei în peninsulă, în Germania, în Spania şi în România împotriva ‘Ndrangheta, cunoscuta mafie din Calabria (sud), relatează France Presse şi DPA, potrivit Agerpres.

O operaţiune a poliţiei judiciare denumită ‘PLATINIUM-DIA’ împotriva ‘Ndrangheta este în curs de desfăşurare în Germania, în România, în Spania şi pe întreg teritoriul naţional”, menţionează un comunicat al Direcţiei naţionale de investigaţii antimafia (DIA) din Italia.

Această operaţiune este coordonată de Parchetul din Torino, capitala regiunii Piemont (nord), precizează comunicatul. Operaţiunea vizează două clanuri ale ‘Ndrangheta – familia Agresta şi familia Giorgi – aceasta din urmă fiind acuzată de trafic internaţional de droguri, în mai multe regiuni din Italia şi în Germania. Peste 200 de membri DIA, 100 de poliţişti şi jandarmi, susţinuţi de elicoptere şi unităţi de câini special dresaţi, precum şi un regiment militar iau parte la această operaţiune în Italia, în timp ce ‘500 de agenţi’ participă în celelalte trei ţări, conform sursei citate. În cursul raidurilor efectuate au fost puse sub sechestru bunuri, inclusiv imobiliare, în valoare de „mai multe milioane de euro” şi au fost arestaţi mai mulţi suspecţi.

Potrivit publicaţiei La Repubblica, bandele ‘Ndrangheta aveau legături în sudul Germaniei, în landul Baden-Wuerttemberg în regiunea lacului Constance. Infractorii aveau legături şi în Spania şi în România. Mai multe sute de anchetatori sunt implicaţi în această operaţiune de amploare. Clanurile ‘Ndrangheta sunt acuzate de trafic de droguri.

‘Ndrangheta calabreză a depăşit de mult timp Cosa Nostra siciliană în calitate de cea mai mare organizaţie mafiotă din Italia, fiind considerată unul dintre cele mai puternice sindicate ale crimei organizate din lume din cauza controlului exercitat asupra cele mai mari părţi a cocainei care intră în Europa. Chiar dacă domină traficul internaţional de droguri, mafia calabreză este de asemenea implicată în tranzacţii cu arme, spălare de bani, afaceri în sectorul construcţiilor şi în alte sectoare economice.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.