Spread the love

Trăim o perioadă în care se pune tot mai mult accent pe formarea profesională, fiind considerată singurul mijloc prin care poți să performezi în carieră. De asemenea, comunicarea este o altă cheie de relaționare între autorități și partenerii sociali, implicați în viața publică a comunităților. De aceea, Fundația „Paem Alba“ a organizat, vineri, în stațiunea Mamaia, sesiunea de informare legată de proiectul dedicat organizațiilor nonguvernamentale intitulat „ProDezvoltare – ONG-uri PRO-active în politicile publice vizând dezvoltarea economică și socială“.

Valoarea totală a proiectului este de peste 960.000.000 de lei, fonduri nerambursabile, durata de implementare este de un an și se derulează în parteneriat cu Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială România. Proiectul se adresează reprezentanților ONG-urilor cu focus pe dezvoltarea economică și socială, personalului din autoritățile și instituțiile publice. În cadrul proiectului, persoanele din acest grup țintă vor participa, gratuit, la un program de formare în lobby și advocacy, la ateliere de lucru regionale, grupuri de lucru în aria politicilor publice iar, la final, vor pune în practică toate cunoștințele acumulate.

Potrivit organizatorilor, cursurile de formare au ca scop principal creșterea capacității organizațiilor nonguvernamentale și a partenerilor sociali în implicarea pentru formularea și promovarea propunerilor alternative la politicile publice inițiate de Guvern. Tot în cadrul proiectului, se va dezvolta și o bibliotecă on-line care va cuprinde acte legislative, inițiative, ghiduri, metodologii, cercetări de specialitate, articole și rapoarte. ONG-urile care doresc să se înscrie la cursurile de la Constanța programate să înceapă, cel mai probabil, în prima parte a lunii septembrie, pot obține toate informațiile necesare accesând site-ul Fundației Paem Alba – www.paemalba.ro, Secțiunea Proiecte-ProDezvoltare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *