One-man show Voiculescu (Sănătate): „Avem de-a face cu un NOU VIRUS: S-a descoperit TULPINA AFRICANĂ. Legea vaccinării NU ajută la vaccinarea împotriva covid”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, atenționează că noile tulpini de virus care circulă în România sunt necunoscute și trebuie tratate ca atare. Voiculescu a informat că și tulpina africană a fost înregistrată în România:

Am stabilit cum se va face secvențierea. Avem de-a face practic cu un nou virus și astăzi la Matei Balș a fost indentificat un nou virus cu tulpina africană”, a precizat Voiculescu.

Ministrul a mai declarat că proiectul legii vaccinării nu ajută la vaccinarea împotriva COVID 19. Proiectul se află în Parlament și presupune introducerea obligativității vaccinării populației cu o serie de seruri. Proiectul Legii vaccinării cuprinde obligativitatea vaccinării populației, dar și obligația autorităților, în primul rând a Ministerului Sănătății, de a desfășura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea și siguranța vaccinării conform standardelor europene. De asemenea, Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze și să aplice un plan multianual de vaccinări și implicit, un plan multianual de achiziții de vaccinuri.

Proiectul nu vizează vaccinurile anti-COVID și nu ar ajuta la campania de vaccinare în desfășurare, a explicat ministrul Vlad Voiculescu.

„O lege nu ne ajută. Pentru vaccinarea împotriva COVID nu ne ajută, avem toate normele. Poate pentru alte vaccinuri, în funcție de forma care va fi aprobată în Parlament”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.