Omul care l-a trimis pe Mazăre la pușcărie, de la DNA, cooptat în echipa primarului Chițac

Primarul liberal al municipiului Constanța, Vergil Chițac, dă o lovitură de imagine și îl aduce în echipa sa chiar pe Ion Cătălin Cucoară, cel care a întocmit raportul din celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa. În urma judecării acestui dosar, fostul edil, Radu Mazăre, a ajuns după gratii.

Cucoară a fost transferat de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție pe funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru în cadrul Primăriei Constanța pe care din 27 septembrie o conduce primarul Vergil Chițac. Postul de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța era vacant și se află în subordinea primarului Constanței. Cucoară și-a încetat orice colaborare cu DNA pe 6 noiembrie, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Direcția Națională Anticorupție.

Cea mai notabilă realizare din CV-ul lui Cucoară este raportul de constatare din celebrul Dosar al Retrocedărilor (depus în justiție de procurorul Gheorghe Onea în 2008) care a expus retrocedări ilegale a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Dosarul a implicat aproape 40 de inculpați, iar prejudicul cumulat calculat de procurori pentru stat și pentru municipiul Constanța se ridică la 114 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.