OMS recomandă RIDICAREA restricțiilor privind călătoriile internaționale

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat să fie anulate sau să fie ușurate restricțiile de călătorie între țări.

Comitetul a fost îngrijorat de faptul că țările impun o interdicție completă de călătorie atunci când situația epidemiologică se înrăutățește. În special, OMS a subliniat situația cu răspândirea tulpinii Omicron. O interdicție completă de călătorie este ineficientă în combaterea răspândirii coronavirusului și poate împiedica schimbul de informații cu privire la infecțiile în curs de dezvoltare”, a spus comitetul într-un comunicat.

În acest sens, OMS recomandă „ridicarea sau relaxarea interdicției internaționale de călătorie, deoarece aceasta continuă să contribuie la stresul economic și social cu care se confruntă statele”.

Nu se recomandă utilizarea unui certificat de vaccinare ca singura condiție posibilă pentru călătoriile internaționale, deoarece nu toți cetățenii au în prezent posibilitatea de a fi vaccinați. Statele membre ar trebui să ia în considerare o abordare bazată pe risc pentru a facilita călătoriile internaționale: testarea pentru coronavirus sau carantina acolo unde este cazul, în conformitate cu îndrumările OMS”, se arată în comunicat.

Potrivit organizației, autoritățile țărilor pot lua măsuri pentru a reduce riscul de răspândire a infecției:

  1. purtarea unei măști
  2. testarea călătorilor pentru coronavirus
  3. plasarea turiștilor în carantină.

Cu toate acestea, aceste măsuri trebuie să fie determinate pe baza riscurilor și să nu creeze o povară financiară pentru turiști, mai spune OMS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.