OMS: „În spitale oamenii mor, iar pe străzi unii se poartă ca și cum am învins covid. GREȘIT, suntem abia la JUMĂTATEA pandemiei”

Noul coronavirus este încă departe de a fi ţinut sub control, iar mulţi oameni cred, în mod eronat, că pandemia este aproape învinsă, a avertizat Maria Van Kerkhove, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). „Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă”, a spus ea, adăugând că numărul infectărilor este probabil mult mai mare decât cel raportat.

Maria Van Kerkhove, care este director al programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS, 3,1 milioane de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi 54.000 de decese asociate maladiei COVID-19 au fost raportate în mod oficial săptămâna trecută la nivel mondial, însă cifrele reale sunt probabil mult mai mari.

„Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus”, a subliniat Maria Van Kerkhove în timpul unor discuţii purtate în direct pe conturile de pe reţelele de socializare ale OMS. „Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact… nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei”, a adăugat Maria Van Kerkhove. „În anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă”, a continuat ea.

Experta americană a subliniat, de asemenea, că decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19. Potrivit datelor transmise de ţările care comunică astfel de informaţii, ratele de spitalizare şi de deces sunt de departe cele mai ridicate în rândul celor care nu au fost vaccinaţi, a adăugat ea. Maria Van Kerkhove a criticat campaniile de dezinformare şi ideile false care circulă pe internet despre COVID-19.

Rezultatul este că mulţi oameni continuă să moară. Nu putem să îndulcim această realitate„, a subliniat ea.

OMS analizează în această perioadă evoluţia pe care ar putea să o aibă pandemia de COVID-19 în următoarele 3-18 luni.

„Avem încă grupuri mari de indivizi care nu sunt vaccinaţi, fie pentru că nu au acces la vaccinuri, fie pentru că refuză să se vaccineze sau nu pot fi vaccinaţi, astfel încât putem în continuare să asistăm la intensificarea pandemiei”, a subliniat experta americană.

Ea a avertizat că noul coronavirus, deşi va ajunge într-un final să fie ţinut sub control, este un virus a cărui existenţă va fi de durată.

Posibilitatea de a eradica virusul sau chiar de a elimina definitiv acest virus la nivel mondial a fost pierdută încă de la început. Ea a fost pierdută pentru că nu am atacat, la nivel mondial, acest virus pe cât de viguros ar fi fost posibil”, a subliniat specialista americană.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *