OMS critică ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea în Europa: „În acest fel se PRELUNGEȘTE pandemia”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, numindu-l „inacceptabil”. Europa se confruntă cu „cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni”, susțin reprezentanții OMS.

Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia„, a deplâns filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, informează AFP.

Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc”, a afirmat el. „În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni„, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie „rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei. De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.