OMS avertizează: „Europa va fi LOVITĂ de un nou VAL DE COVID! Este INACCEPTABIL că milioane de oameni sunt încă NEVACCINAȚI! Țările care găzduiesc EURO 2020 vor avea parte de o SUPERCONTAGIERE!”

Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus, a anunțat, joi, într-o conferință de presă șeful OMS în Europa, Hans Kluge. El a avertizat că perioada celor zece săptămâni în care numărul infectărilor a scăzut constant s-a încheiat. „Îngrijorarea cea mai mare este cauzată de răspândirea noii variante Delta, cu atât mai mult cu cât rata de vaccinare pe continent este de doar 24%. Este inacceptabil”, a spus Kluge.

Perioada celor zece săptămâni în care numărul noilor infetări cu Covid 19 a scăzut în Europa s-a încheiat. Un nou val de infecții este inevitabil, dacă oamenii nu vor respecta regulile sanitare”, a spus șeful OMS în Europa, Hans Kluge.

Săptămâna trecută, numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut cu 10%, din cauza măsurilor de relaxare, a evenimentelor cu participare mare de persoane și a călătoriilor. Potrivit șefului OMS Europa, „situația îngrijorătoare evoluează rapid„, cu atât mai mult cu cât la asta contribuie răspândirea rapidă a variantei Delta. Noua variantă este mai contagioasă decât cea inițială, originară din Wuhan și a dus deja la creșterea numărului persoanelor internate sau decedate în urma infectării.

Delta va fi varianta domninantă în Europa până în august”, a subliniat Kluge. Hans Kluge a atras atenția asupra ratei reduse de vaccinare în regiune și a subliniat că „este inacceptabil” ca, în ciuda eforturilor uriașe ale statelor membre, milioane de oameni să fie încă nevaccinați. Va exista un nou val în Europa dacă nu vom menține disciplina, a adăugat el.

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii și, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe țări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Și mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice și dintre angajații din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinați. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populației adulte”, a spus șeful OMS Europa.

El a atras atenția că pandemie nu s-a încheiat nicăieri în lume și că ar fi greșit ca oamenii sau autoritățile să considere asta.

Dacă decideți să călătoriți sau să participați la evenimente mari, evaluați cu atenție riscurile și faceți-o în siguranță, purtați masca mai ales în spații închise sau în mulțime. Vaccinați-vă! Nu ezitați! Vaccinați-vă pentru voi și pentru toți ceilalți”, a mai spus Kluge.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a manifestat joi îngrijorarea faţă de creşterea cazurilor de COVID-19 în ţările ce găzduiesc EURO 2020, amintind că evenimentele unde se reuneşte multă lume sunt evenimente de „supercontagiere”.

Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci şi de alte evenimente conexe” competiţiei EURO 2020, a atras atenţia responsabila pentru urgenţe a OMS-Europa, Catherine Smallwood, adăugând că acelaşi lucru este valabil pentru orice eveniment cu participare numeroasă, de exemplu concertele.

Mesajul său principal este că sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru a răspunde unor creşteri puternice a cazurilor de COVID-19 care au ca origine EURO 2020. De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie. Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

În acest timp, ministrul german de interne, Horst Seehofer, a calificat drept „absolut iresponsabilă” decizia UEFA de a permite prezenţa a zeci de mii de suporteri pe stadionul Wembley din Londra la meciurile EURO 2020, mai ales în condiţiile în care Marea Britanie înregistrează o creştere a infectărilor şi varianta Delta este acolo predominantă. Reducerea contactelor la minim şi respectarea normelor de igienă sunt măsuri indispensabile, dar care greu pot fi aplicate, dacă privim imaginile de la meciuri, spune Seehofer.

Aglomerările de oameni şi îmbrăţişările pentru a sărbători victoria alimentează infectările în mod inevitabil, a explicat oficialul german, care a mai remarcat faptul că „încă o dată aspectul comercial” primează în faţa protejării sănătăţii populaţiei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “OMS avertizează: „Europa va fi LOVITĂ de un nou VAL DE COVID! Este INACCEPTABIL că milioane de oameni sunt încă NEVACCINAȚI! Țările care găzduiesc EURO 2020 vor avea parte de o SUPERCONTAGIERE!”

  • joi, 1 iulie 2021 la 16:49
    Legătură permanentă

    Mai duceti-va dracu’ cu vrajeala voastra. Sa te vaccinezi tu cu ma-ta si tot neamu’ sa ramâneti voi sanatosi futu-va-n gura de muisti. O sa fie daca-l creati voi…auzi tulpina delta, deja o aveti pe teava

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *