OMS anunță AL TREILEA val al pandemiei de covid-19: „Reacția Europei a fost incompletă”

Un reprezentant special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) COVID-19 precize un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele repetă ceea ce el a apreciat că reprezintă un eșec în a face ceea ce era necesar pentru a preveni valul doi, relatează Reuters.

Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor. (…) Oamenii sunt pe deplin implicați (în Asia – n.r.), adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri. (…) Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut. Reacția Europei a fost incompletă”, spune David Nabarro, OMS, într-un interviu acordat ziarelor elvețiene.

Europa s-a bucurat pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție care acum cresc din nou: Germania și Franța au văzut sâmbătă creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *