Oleg Danovski, omagiat la „Oameni de poveste” ai Constanței, episodul 5. Antoniadis: „Baletul României, marcat profund de acest nume”

Comunitatea elenă Elpis Constanța, alături de Uniunea Armenilor din România și Primăria Constanța continuă cu cel de-al cincilea episod al seriei „Oameni de poveste” ai Constanței, care au marcat orașul de la malul mării. Astfel, în cadrul seriei de evenimente culturale unice, de prezentare a unor importante și sonore personalități, îl vom (re)descoperi pe Oleg Danovski.

CITEȘTE ȘI:

Dansator și coregraf român, întemeietor al școlii românești de balet modern, Danovski (1917 – 1996) este și fondatorul și directorul primului teatru de balet din România, instituție care din 1990 îi poartă numele. Danovski a apărut pe toate marile scene ale lumii, precum Teatrul Balșoi, Opera din Milano sau Metropolitan New York, iar sub conducerea sa baletul românesc s-a bucurat de succese și recunoaștere fără precedent în străinătate. 

„În joia care urmează, pe 5 septembrie, ora 18.00 (nu 19.00 cum ne-am obișnuit) lângă Farul Genovez îl vom elogia pe ilustrul balerin, coregraf și regizor Oleg Danovski și după câte știm, industria baletului României este marcată profund de acest nume. Spun doar că acest autodidact al meseriei a început primele lecții unde în altă parte decât pe scena Teatrului Tranulis, sub supravegherea mamei sale, Malvina Danovski, de asemenea dansatoare și maestră de balet. Cine poate știi și cele mai intime detalii, cine poate știi istoria acestui ilustru nume al orașului decat fiul, Oleg Danovski JR, de asemenea balerin, coregraf și regizor care ne va prezenta totul, inclusiv va raspunde la întrebările dumneavoastră, dacă sunt. Vreau ca, în încheiere, să mai spun că s-ar putea să fie ultima filă din acest an în aer liber, pentru că știm bine că după 1 septembrie vremea în Constanța se schimbă, încep și școlile, așa că următoarele întâlniri vor avea loc în spații închise pe care le vom anunța în timp util pentru că este un proiect cultural deosebit, pentru că cei care participă au putut afla detalii despre cei prezentați pe care nu avea cum să le știe și să le cunoască altfel. Așa că, repet, joi, ora 18.00, pe Bulevardul Elisabeta, lângă Farul Genovez ne vom întâlni pentru a mai scrie o filă interesantă din această poveste. Vă așteptăm cu drag!”, a transmis președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *