Oleg Danovski Jr. dorește RETRAGEREA numelui din titulatura Teatrului constănțean!

Oleg Danovski junior, fiul marelui maestru de balet Oleg Danovski, dorește retragerea numelui din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, printr-un memoriu adresat ministrului Culturii. În urma memoriului, Oleg Danovski JR. este așteptat de ministru la o discuție. Motivul care stă la baza acestei decizii este scandalul generat deja, de o bună perioadă de timp, de către familia Cherecheș (AICI și AICI) și care „aduce un prejudiciu imens acestui nume pe care, Oleg Danovski Jr. ,și nu numai îl consideră a fi un adevarat brand și pe care are obligația morală de a-l apăra”.

Așa cum este relatat și în memoriul adresat Ministrului Culturii, acesta prezintă începutul acordării numelui maestrului noii instituții. În momentul respectiv în instituție mai există doar două lucrări ale maestrului Oleg Danovski și pe care tot el, Oleg Danovski Jr., le-a repus în scenă, urmând ca și alte lucrări să fie repuse în scenă, fapt ce l-a determinat să acorde includerea numelui maestrului în titulatura teatrului. În anul 2008 a fost scos abuziv la pensie de către actualul manager al instituției, respectiv Daniela Vlădescu, fapt care a degenerat într-un proces, câștigat de către Oleg Danovski Jr. și acordarea în cuantumul de 6 salarii împreuna cu daune morale. Datorită acestui fapt în momentul în care „am solicitat o relație contractuală pentru întreținerea celor două lucrări care mai rămăseseră în repertoriu, feedback-ul instituției a fost că nu este dispusă să îmi remunereze această muncă”.

Potrivit lui Oleg Danovski Jr., ținând cont că, din punct de vedere contractual, era singurul abilitat la întreținerea celor două lucrări, „am fost forțat să retrag motivul sus menționat. Din acest moment, a apărut întrebarea: dacă instituția ce poartă numele OLEG DANOVSKI mă determină să retrag ultimele două lucrări ce purtau numele OLEG DANOVSKI, care ar mai fi justificarea prezentei acestui nume pe frontispiciul Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski?”

Am acordat o lungă perioadă în care această situație să fie reevaluată. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat,ceea ce determină o situație ipocrită în care, instituția ce poartă numele Oleg Danovski renunță la cele mai mici urme ale creației titanice a tatălui meu,care ar fi trebuit să intre în patrimoniul cultural al acestei țări. REITEREZ NECESITATEA RETRAGERII NUMELUI DIN TITULATURA TEATRULUI DE OPERA SI BALET, INPUNÂNDU-SE MĂSURI RADICALE DIN PARTEA MINISTERULUI CULTURII, UNDE AM A SOLICITAT O AUDIENȚĂ, ȘI PE CARE D-NUL BOGDAN GHEORGHIU MI-A ACORDAT-O”, a transmis Oleg Danovski Jr.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *