Olanda se îndreaptă spre normalitate și RIDICĂ restricțiile

După patru luni de lockdown strict, Olanda face miercuri un pas mare către revenire la normalitate, restricţiile urmând să fie ridicate în mai multe districte din ţară, transmite dpa. Cetăţenii se vor putea deplasa pe străzi şi în timpul nopţii, întrucât interdicţia de circulaţie impusă în ianuarie va fi ridicată complet. Magazinele şi terasele restaurantelor vor fi redeschise doar în anumite condiţii, iar olandezii vor putea primi acasă cel mult doi vizitatori, faţă de unul cât era permis până acum.

Guvernul condus de Mark Rutte a optat pentru relaxarea restricţiilor, în ciuda numărului ridicat de noi cazuri şi a avertizărilor din partea experţilor epidemiologi. Rata incidenţei pe şapte zile la 100.000 de persoane este în prezent de 220. Totuşi, executivul olandez se aşteaptă ca numărul noilor cazuri se scadă rapid în contextul sporirii substanţiale a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Până în prezent, aproximativ 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin prima doză în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori. 

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.