Oficierea căsătoriei pentru 2022 poate fi programată online. Cerință OBLIGATORIE: Unul din viitorii soți să fie domiciliat în Constanța

Vești bune pentru tinerii care doresc să își unească destinele anul viitor. Începând de astăzi, de la ora 12:00, se pot programa pentru oficierea căsătoriei în 2022. Pentru a face acest lucru, constănțenii trebuie să acceseze AICI și să aleagă data și ora la care doresc să  spună „DA“ în fața ofițerului Stării civile. În momentul în care fac programarea, li se comunică și data la care trebuie  să se prezinte pentru depunerea documentelor.

Documentele necesare la depunere sunt:

-acte de identitate-valabile atât la data depunerii, cât și la data oficierii căsătoriei

-certificate de naștere                 

-certificatul medical privind starea sănătății    – certificatele sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprinda mențiunea: „se poate căsători/apt căsătorie” .

-acte din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, certificatul de deces al fostului soț sau certificate de divorț, dacă este cazul.

O cerință absolut necesară este ca unul dintre viitorii soți să aibă domicililul/reședința în municipiul Constanța. Programarea nu este suficientă pentru oficierea căsătoriei! Documentele trebuie depuse la datele comunicate. Pentru mai multe informații puteţi apela Serviciul Stare Civilă la numărul de telefon: 0731-500128 sau adresa de mail: casatorii@primaria-constanta.ro.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *