OFICIAL – AUR începe SUSPENDAREA lui Iohannis! La Constanța, se „cuplează” cu SUSPENDAREA lui Chițac – „Mergem până la CAPĂT!”

AUR a demarat procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, după ce PSD a anunțat că nu va vota Guvernul Ciucă, iar eșecul învestirii noului guvern a devenit cert încă dinainte de vot, în condițiile în care nici USR nu va da un vot pro.

Ce trebuie să înțelegm astăzi e că demersul nu e un moft, l-am avertizat când am fost la Cotronceni că dacă va nominaliza iar un guvern fără șanse, e datoria noastră să îl demitem. E deja o datorie. Nu e o mișcare de joc politic, de marketing, e o responsabilitate pe care nu au fost în stare să și-o asume alții. Domnul președinte Klaus Iohannis a încălat în nenumărate ori Constituția în rarele ocazii în care a fost prezent în țară, pentru că după cum știți în mare parte din ani a fost absent. A trădat poziția de președinte, a făcut-o să pară una de bășcălie. A ajuns în folclorul urban cu această poziție. Căderea demnității unui președinte înseamnă căderea demnității unui stat. Noi avem nevoie de un stat puternic, nu de un stat eșuat. Luați în serios demersul nostru. Parlamentarii celorlalte partide sunt rugați să ia în serios demersul nostru și să facă ceea ce trebuia să facem de mult, să îl suspendăm pe Klaus Iohannis„, a declarat Claudiu Târziu.

251500206 3192461987641616 9150427767716729850 n

AUR demarează procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, a anunțat luni George Simion. „Vom merge până la capăt”, a pus copreședintele AUR.

O vorbă românească spune că peștele se împute de la cap. Este momentul! Au existat două nominalizări pentru funcția de prim ministru, care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituției, pe care Klaus Iohannis pe toată durata mandatului a călcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate și pentru a economisi nervii și banii românilor trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în Diaspora, pentru că și acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. (…) Vom merge până la capăt și sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a spus George Simion.

simion aur
George Simion

Campania de suspendare se cuplează la Constanța cu inițiativa de demitere prin referendum a primarului Vergil Chițac, intitulată #ScufundămAmiralul și demarată tot de AUR la începutul acestui an. AUR Constanța și-a propus să îl demită pe Chițac înainte ca acesta nu doar să își termine mandatul, dar până nu distruge orașul definitiv:

Ce cuvinte poți să mai ai despre un asemenea om? Atâta indolență și aroganță rar mi-a fost dat să văd! Aproape că nu există zi fără probleme din partea acestui primar… Astăzi am aflat cu stupefacție că nu mai circulă nici un autobuz în oraș și a reacționat după opt ore, tot cu aroganță! Este inadmisibil un asemenea comportament. Asemenea mumiilor din Egiptul turistului Iohannis, Chițac asistă impasibil și cu satisfacția lui Nero în timp ce arde Roma la toate problemele constănțenilor. Nu, nu mai putem să așteptăm până în 2024, pentru că ne duce la groapă, la propriu. Astăzi s-a făcut o lună de la incendiul de la spitalul de boli infecțioase. Nu a ridicat un deget! Prețul la apa caldă s-a dublat, iar termoficarea încă nu a pornit, constănțenii îngheață de frig în case! Chițac și-a propus să ajungem ca la Timișoara? Ajunge, gata cu nesimțirea! Acasă cu amiralul fără flotă și care nu a condus o barcă în viața lui! Acasă, definitiv!”, a spus deputatul AUR Constanța, Dumitru Viorel Focșa, pentru TOMIS NEWS.

În cadrul acestei campanii, județul Constanța și, implicit municipiul, vor fi împânzite de corturi. Pentru județul Constanța, în privința lui Iohannis, cifra este realizabilă: puțin peste 62.000 de semnături. În privința lui Chițac, mai sunt de adunat mai puțin de 47.000 de semnături. Luna aceasta numărul semnăturilor va depăși numărul efectiv de voturi pe care primarul Chițac l-a avut la alegerile de exact acum un an.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “OFICIAL – AUR începe SUSPENDAREA lui Iohannis! La Constanța, se „cuplează” cu SUSPENDAREA lui Chițac – „Mergem până la CAPĂT!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *