Oferta lui Țuțuianu pentru intrarea PNL la guvernarea județului: „Preluați două comisii, vreau să lucrăm împreună”

PSD nu a întâmpinat probleme în privința discuțiilor cu ALDE și PMP referitoare la guvernarea locală, în special la Consiliul Județean Constanța, unde se anunță deschideri totale și transparențe nemaivăzute și lucru în echipă și câte și mai câte. Singurii care „strâmbă din nas” sunt liberalii. Aceștia și-au repetat comportamentul arogant cu care ne-au obișnuit și la ședința de constituire a Consiliului Județean, părăsind sala și acuzând ulterior de trădări și vânzări și toți termenii care șad bine opoziției.

Între timp, președintele CJC, Horia Țuțuianu, susține că are numai gânduri bune pentru liberali, pe care îi și invită să preia președinția a două comisii din cadrul instituției, așa cum a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și vicepreședinții Claudiu Palaz și Daniel Learciu.

„Îi chem lângă mine, să lucrăm împreună, să colaborăm. În același timp, am stabilit pentru săptămâna aceasta să ținem o ședință de CJ. Am transmis colegilor de la PNL situația și propunerea comisiilor. (…) În aceste două zile, cel mai târziu miercuri, vom stabili și componența acestor comisii și le vom aproba în ședința de CJ pe care o vom avea joi! Vreau să le demonstrez, să le demonstrăm partenerilor noștri că suntem deschiși și pornim la drum cu toată încrederea. Vreau să demonstrez, să demonstrăm că și managerii vor face performanță în cadrul CJ, dar cu condiția să se lucreze în echipă. Vom demonstra că această echipă va funcționa, va da randament, va aduce finanțare, vom face proiecte și le vom pune în aplicare. (…) Vom guverna în interesul cetățenilor și nu în interese personale sau politice. Sunt conștient că, la un moment dat, vom avea divergențe, e normal, însă îmi doresc ca aceste divergențe să fie constructive și cu cei de la PNL, poate vor fi divergențe între mine și Claudiu (Palaz – n.r.) sau între mine și Daniel (Learciu – n.r.), dar toate acestea vor fi constructive. Vom avea o transparență totală! Orice dificultate, orice problemă va fi discutată, analizată, prezentată. (…) Îi chem pe colegii liberali și vreau să fac și precizarea: sunt nouă comisii, președinția a două dintre aceste comisii o va avea PNL! Președinția a două dintre aceste comisii va fi la PMP, la fel și ALDE, iar trei comisii le va conduce PSD! Eu i-am chemat pentru că vreau să lucrăm în interesul cetățenilor județului Constanța, nu vreau să lucrăm pe partide, eu nu sunt venit să lucrez pe partide, vreau să facem treabă împreună! Dacă refuză, e treaba dumnealor, înseamnă că vor să rămână la coadă! Eu cred și sper să vină lângă noi”, a spus Țuțuianu.

Palaz: „M-au îngrozit foile pe care m-am uitat”

De partea cealaltă, vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, susține că în aceste zile în care a luat la „puricat” documentele instituției i s-a adeverit ceea ce acuza de mai mult timp: guvernarea locală a fost în interes personal, cu evidentă trimitere spre Nicușor Constantinescu sau Cristinel Dragomir. Palaz a promis că CJC va face publice orice nereguli descoperite.

„Colaborăm și deciziile sunt luate împreună. Nimeni nu deține adevărul absolut, interesul nostru este să arătăm că se poate dezvolta județul, știți foarte bine că a fost o guvernare locală complicată rău și veți vedea în curând ce a însemnat guvernarea trecută, care nu cred că a fost guvernarea unui partid, ci din interes personal, mai ales după documentele pe care le-am văzut în aceste trei zile. (…) Vrem să vă arătăm că putem să ducem județul Constanța acolo unde trebuie să fie! Vor fi măsuri mai mult sau mai puțin agreate de unii sau de ceilalți, dar nici o operație nu reușește când este o cangrenă dacă nu i se amputează un membru!”, a spus Palaz.

Vicepreședintele CJC a făcut la rândul său un apel către liberali, pe care îi îndeamnă să accepte preluarea celor două comisii. Totodată, l-a criticat cu acest prilej și pe președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

„Se vor evalua activitățile în următoarea perioadă pe direcții și vor fi prezentate măsurile care vor fi luate în acest sens. Sper ca de această dată colegii consilieri liberali să vină cu temele făcute. Nu am vrut să stricăm solemnitatea ședinței de CJ, am avut o abordare: când au ieșit din sală i-am întrebat dacă au propuneri pentru comisii și mi-au întors spatele, au plecat. Consider că este un lucru neprofesionist din partea lor și asta încă de la prima ședință. Ni s-a reproșat nouă că vrem să băgăm pe gât comisiile, exclusă această variantă! În orice ședință de constituiri se fac și comisiile! Dar, noi am vrut să mergem în acest sens. Noi doar ne-am făcut temele! (…) Politic vorbind, nu a fost corect gestul de a nu fi prezent președintele PNL Constanța, mai ales că a fost consilier județean, la ședința de constituire a CJ! Era normal să vină, negocierile chiar și pe comisii au loc între lideri și trebuie să trecem peste aceste lucruri personale, s-au închis, a trecut o campanie, trebuie să muncim! Dacă stăm să ne certăm să facem anumite concesii, nu se va merge mai departe!”, a mai spus Palaz.

RAJDP, încotro?

În cadrul conferinței de luni s-au făcut și câteva precizări referitoare la situația Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri. După cum bine știm, ani și ani de căpușări ale Regiei duc la falimentarea acesteia, fiind un subiect de încordare între fostul vicepreședinte cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir și fostul director al RAJDP, Adrian George Gâmbuțeanu.

„Nu am ajuns în analiza noastră la RAJDP, dar, momentan, lucrurile acolo sunt blocate, este un lichidator judiciar, un administrator special”, a spus Țuțuianu, fiind completat ulterior de Palaz:

„Interesul nu este de a lăsa oamenii pe drumuri, de a-i concedia. Nu știm încă dacă această Regie s-a împins către un lichidator judiciar că a fost prost gestionată sau cu intenție. Dar, vă spun că obiectivul nostru nu este de a trimite oamenii acasă în șomaj. O să vedem dacă instituțiile și cei care sunt la masa credală vor accepta un nou plan pentru reabilitarea acestei instituții. Iar dacă există cei care au greșit, fiți siguri că nu vom ascunde nimic!”, a spus Palaz.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *