Odată cu încălzirea vremii, apar insectele. Primăria acționează în parcuri

Odată cu încălzirea vremii încep să apară și insectele, motiv pentru care Primăria Municipiului Constanța a demarat astăzi acțiunile de dezinsecție. Chiar dacă nu avem voie să ieșim la plimbare, cum am fi făcut în mod firesc în această perioadă a anului, spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade sunt primele vizate de municipalitate. Astfel, echipele care asigură dezinsecția împrăștie substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Potrivit municipalității, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și  circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsuri de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare care trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. 

„Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au  obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar –  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.”, au precizat reprezentanții municipalității.

dezinsectie 5
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.