Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dezbătut în Parlament. Discurs VIOLENT: „Copiază certificatul ARIAN al NAZIȘTILOR!” Simion (AUR) a LUAT FOC: „Nu e bine să fiţi BEAT în plen!”

Proiectul de lege semnat de Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode, care a fost respins la vot, în Senat, intră luni în dezbaterea comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, votul în plenul Camerei urmând a fi dat cel mai probabil săptămâna viitoare. PSD va depune mai multe amendamente la proiectul de lege şi, după ce iniţial au respins propunerea legislativă, spun că acest certificat de vaccinare trebuie impus.

Reprezentantul comunității italienilor în Parlamentul României, deputatul Andi Grosaru, a comparat luni, în ședința de plen, certificatul digital Covid cu certificatul arian impus de naziști.

Stimați colegi, Adolf Hitler a introdus bine-cunoscutul certificat prin care deținătorul trebuia să demonstreze că este de origine ariană. Acest certificat digital care se introduce nu face decât să copie și să aducă exact aceleași practici pe care în trecut cineva le-a făcut. Toți cei care vor folosi acest pașaport nu vor face altceva decât să aplice practica eugenică care este interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. Drept urmare, înainte să votați așa ceva, să vă mai gândiți”, a declarat deputatul Andi Grosaru.

Practica eugenică reprezintă teoria ameliorării populațiilor umane prin măsuri genetice (alegerea părinților, sterilizarea, interzicerea procreării etc.), folosită de rasiști și fasciști. Certificatele de arian au fost documentele care trebuiau să fie în posesia tuturor cetățenilor germani și care demonstrau că toți străbunicii posesorilor erau de „origine ariană” (rasă considerată superioară tuturor celorlalte rase).

Deputaţii au avut mai multe schimburi de replici luni, în şedinţa de plen, pe tema proiectului de lege privind introducerea obligativităţii prezentării certificatului verde la locul de muncă. Liderul AUR George Simion i-a spus deputatului PNL Ioan Cupșa că e „în stare de ebrietate”, în vreme ce Andi Grosaru, deputat din partea minorităților, a comparat certificatul digital cu practicile folosite de Adolf Hitler în Germania nazistă.

Deputatul PNL Nelu Tătaru, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, a cerut plenului să aprobe ca această comisie să lucreze luni, în paralel cu plenul, pentru a dezbate proiectul privind certificatul verde.

Propunerea a fost aprobată cu 184 de voturi pentru, 29 împotrivă şi 12 abţineri, dar nu înainte de discuţii aprinse între deputaţi.

Liderul grupului USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, s-a agreat să fie de acord cu lucrul în paralel cu plenul al Comisiei de sănătate, pentru că e important ca acest proiect să fie adoptat. Liderul grupului AUR, George Simion, s-a împotrivit însă propunerii.

Nu sunt de acord cu ce vreţi dumneavoastră să faceţi. Domnilor deputaţi, vă sună foarte mulţi oameni din circumscripţiile voastre, vă sună alegătorii voştri. Domnul Cupşa, vă sună şi de la Bihor. Vă sună cetăţenii români, nu vă sună membri AUR, vă sună cetăţenii dumneavoastră de la Bihor care v-au votat, domnul Cupşa. Nu e bine să fiţi în stare de ebrietate când sunteţi în plenul Parlamentului, domnul Cupşa. (…) Respectăm sala, dar respectaţi şi voi pe cei care v-au votat şi respectaţi Regulamentul Camerei Deputaţilor care spune că trebuie anunţaţi cu 24 de ore înainte membrii comisiei, înainte să faceţi respectiva comisie. De ce neapărat trebuie să se ţină şedinţa de Comisie de sănătate în acelaşi timp cu şedinţa de plen?”, a declarat George Simion, potrivit Agerpres.

În replică, liberalul Ioan Cupşa a afirmat că starea de ebrietate este „temporară”, dar „nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta”.

Starea de ebrietate cu siguranţă este o stare temporară. Trece. Nimicnicia însă, micimea caracterului – este imposibil. Subliniez încă o dată – nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta, din păcate. Mai grav însă este că această nimicnicie, această micime a caracterului, are drept tribună de exprimare tribuna Parlamentului. Este regretabil. Dragi alegători, alegeţi cu mare atenţie în viitor”, a spus Ioan Cupşa.

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a subliniat că decizia cu privire la certificatul verde trebuie luată de specialişti.

E adevărat că ne sună foarte mulţi oameni şi primim foarte multe mesaje, sunt mulţi cei care ne spun că nu e nevoie de această lege, dar sunt mulţi şi cei care spun că e nevoie de această lege. Noi aici ne-am împărţit între cei care susţinem şi cei care nu susţinem, fără ca niciunul dintre cei care au luat cuvântul astăzi, până acum, să fie specialişti în domeniul acesta. De aceea, solicitarea domnului Tătaru de a discuta această iniţiativă în Comisia de sănătate, acolo unde sunt specialişti, este îndreptăţită şi trebuie acceptată după ce va fi supusă la vot. Ce vor spune specialişti în acea comisie este ceea ce ar trebui să ne asumăm cu toţii”, a precizat social-democratul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dezbătut în Parlament. Discurs VIOLENT: „Copiază certificatul ARIAN al NAZIȘTILOR!” Simion (AUR) a LUAT FOC: „Nu e bine să fiţi BEAT în plen!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *