Obligația montării repartitoarelor pentru căldură, AMÂNATĂ până la 31 decembrie 2022

Obligația montării până la finele acestui an a repartitoarelor de căldură, în apartamentele din blocurile racordate la sistemul de încălzire centralizat, va fi amânată cu un an, respectiv până la 31 decembrie 2022, conform unui amendament admis de deputați în comisia de specialitate și care mai trebuie doar votat în plenul Camerei Deputaților.

Printr-o lege intrată în vigoare la mijlocul lunii iulie, s-a stabilit că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. Acum însă, fără căldură și apă caldă în pragul iernii, cu facturi umflate la energie și gaze, oamenii mai sunt puși la o cheltuială în plus, prin obligația de a monta repartitoare până la finalul acestui an. Tocmai de aceea, asociațiile de locatari au anunțat o petiție pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei legi, în contextul în care, doar în Capitală, din cele peste 500.000 de apartamente, doar 35% dintre ele au deja repartitoare.

Pentru a evita aceste costuri suplimentare, aleșii au adoptat în comisii prelungirea tremenului limită de instalare a repartitoarele, până la finele anului viitor. Astfel, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *