„Oameni de poveste ai Constanței”, episodul 6! Antoniadis, invitație la… descoperirile arheologice din oraș!

Comunitatea elenă Elpis Constanța, alături de Uniunea Armenilor din România și Primăria Constanța continuă cu cel de-al șaselea episod al seriei „Oameni de poveste” ai Constanței, care au marcat orașul de la malul mării.

arheologie tomis constanta 1

De data aceasta și pentru ultima dată în aer liber, organizatorii nu propun cunoașterea unei persoane, ci a unei altfel de moșteniri culturale. Potrivit președintelui comunității elene Elpis, Anton Traian Antoniadis, constănțenii sunt invitați să cunoască mai multe despre descoperirile arheologice din oraș.

„A venit timpul să punem capăt întâlnirilor în aer liber și după o binemeritată pauză, se va continua însă în spații închise pentru că deja vremea a început să se schimbe. Însă, pentru ultima întâlnire în aer liber, Sâmbătă 14 septembrie la ora 17.30, vă propunem ceva inedit. Vom vorbi în fața unor descoperiri arheologice de excepție ce au loc în Constanța. Vom vorbi despre ele, putem spunem că practic.. Între ele. Evenimentul se va numi TOMISUL ANTIC, invitați vor fi binecunoscuții arheologi Mototolea Aurel, Cliante Laurențiu si un invitat surpriză ce ne va ține un discurs emoționant despre o descoperire a sa, pe care vă lăsăm să-l descoperiți singuri. Evenimentul se va desfășura in două etape, în peninsulă bineînțeles, una în str. 9 mai nr 1 iar cea de a doua la numai 40 de m în strada Arhiepiscopiei 13. Vor fi scaune, vor fi proiecții, vor fi poze, toate condițiile vor fi create pentru a marca sfârșitul episoadelor de vară. De acesta dată, Organizatorii fiind Asociația pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, Comunitatea Elenă Elpis, Uniunea Armenilor Sucursala Constanta și Primăria Municipiului Constanța care va așteaptă cu drag alături. Pentru cei ce nu știu unde sunt adresele respective, vor fi așteptați în dreptul sediului de sticla al fostului Sediu BRD din Piata Ovidiu, în spatele Moscheei la aceeași ora, 17.30”, a transmis Antoniadis.

arheologie tomis constanta 2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.