„Oameni de poveste” ai Constanței continuă cu episodul 4! Antoniadis: „Vom prezenta istoria, viața și opera unuia dintre marii „actori” ai artei acestui oraș!”

Comunitatea elenă Elpis Constanța, alături de Uniunea Armenilor din România și Primăria Constanța continuă cu cel de-al patrulea episod al seriei „Oameni de poveste” ai Constanței, care au marcat orașul de la malul mării. Astfel, în cadrul seriei de evenimente culturale unice, de prezentare a unor importante și sonore personalități, îl vom descoperi și pe „pictorul mării” Ion (Ionel) Mătăsăreanu. (FOTO)

Personalitate a oraşului nostru, Mătăsăreanu și-a desfășurat  activitatea în domeniul artistic, în cel educațional – a fost dascăl întreaga sa viață – dar și în domeniul social, pentru că a introdus, prin accesibilitate (a stilului, dar și a prețurilor solicitate) pictura în casele celor care erau sau au devenit astfel interesați de această formă a artei.

Ion Mătăsăreanu va rămâne în istoria culturală a oraşului nostru pentru ceea ce a făcut, pentru ceea ce a visat și a înfățișat în culoare, pentru dragostea față de artă pe care a sădit-o în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat. Trăind sub semnul combustiei interioare, pictura sa este saturată de lumină, iar motivul dominant,  inepuizabil, este marea în infinitele ei ipostaze.

„Joi, începând cu ora 19.00, vă invităm, cu zâmbet, pe bd. Regina Elisabeta, nr.19, pentru a-l evoca pe Ionel Mătăsăreanu, alături de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, în acest periplu săptămânal al culturii constănțene, ocazie cu care veți descoperi și cine este următorul om de poveste al bătrânului Tomis”, au precizat organizatorii.

„Oameni de poveste de la malul mării se numește proiectul care a debutat nu de mult. Proiect care în cele 3 ediții de până acum a dovedit că lumea este interesată de cultură, de istoria acestui oraș binecuvântat. După cum bine știți, proiectul este susținut și inițiat de către Primăria Municipiului Constanţa împreună cu Comunitatea Elenă Elpis şi Uniunea Armenilor și vă invită să descoperiţi „Oamenii de poveste” care au marcat oraşul de la malul mării. Continuând cu evenimentul numărul 4, joi 29 August, ora 19.00, pe Bulevardul Elisabeta la Nr. 19 vom prezenta istoria, viata și opera unuia dintre marii „actori” ai artei acestui oraș, în fața blocului unde și-a trăit viața pictorul Ion Mătăsăreanu (pictorul marii) ce rămâne în istoria culturală a oraşului nostru pentru ce a făcut, pentru ce a visat și a înfățișat în culoare, pentru dragostea față de artă pe care a sădit-o în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat. Despre viața și opera ilustrului personaj ne va vorbi doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, păstrătoare în fapt a nenumărate adevăruri și epopei ale istoriei acestui oraș. Vă așteptăm alături ca de fiecare dată pentru un eveniment deosebit care nu numai ca amintește de oamenii importanți ai orașului cât și posibilitatea de a învăța ceva ce rar este prezentat”, a completat și președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.

1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *