Spread the love

La Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, 105 soldați profesioniști au absolvit astăzi, 7 februarie, programul de instruire și urmează să fie repartizați la unitățile pentru care au desfășurat pregătirea specifică. Dintre aceștia, 91 de militari vor ocupa funcții la unitățile de marină din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea și 14 la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag, județul Tulcea.

Formarea noilor militari ai Forțelor Navale s-a desfășurat pe durata a trei luni, timp în care aceștia au parcurs două module, primul fiind reprezentat de programul de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea de stagiul de instruire pe diverse specialități și domenii.

Școala de Aplicație din Mangalia îndeplinește, prin implementarea standardelor NATO, încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, și anume, resursa umană, și își consolidează statutul de elită în rândul instituțiilor de formare și pregătire din România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *