O parte din ajutorul oferit de România va ajunge și în Transnistria

R.Moldova va dona o parte din ajutoarele oferite de România și spitalelor din regiunea Transnistreană. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

„A început distribuirea echipamentelor din lotul de ajutor umanitar donat de Guvernul României, la data de 19 februarie, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali. Donația include 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție tip FFP3, 90.000 costume de protecție, 10.000 încălțăminte de protecție, 100.000 mănuși de unică folosință,  în valoare de 48 milioane lei. Toate echipamentele sunt atribuite instituțiilor din asistența medicală primară,  spitalele republicane, municipale, raionale, inclusiv Centrul COVID-19 și cele departamentale, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Centrele de Sănătate Publică Teritoriale, instituțiile medicale din regiunea Transnistreană”, se arată în mesaj.

Astfel, potrivit Dispoziției, în regiunea Transnistreană vor fi transmise 100.000 de măști chirurgicale, 10.000 de măști de protecție de tip FFP3, 9.000 bucăți de combinezoane de protecție cu glugă, 500 perechi de încălțăminte de protecție și 10.000 de măști de unică folosință.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.