O nouă „trupă” de naționaliști. Marian Munteanu a bătut palma cu PNȚCD! Țapliuc: „Este singura soluție și singura șansă să intrăm în Parlament”

Naționalismul prinde ca discurs, ca organizare, ca idealism, ca orice, numai ca rezultate nu. După transformarea PRM în Partidul România Moare și eșecul lamentabil al lui Bogdan Diaconu cu al său PRU, urmat de Forța Națională, a europarlamentarului Laurențiu Rebega, formațiune concepută la comanda lui Marine le Pen, din Franța, iată că o nouă tentativă naționalistă prinde aripi cu mai mult curaj decât bază concretă.

Fostul lider al studenților din perioada Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și cât-pe-aci candidat al PNL la Primăria Generală a Bucureștiului la alegerile din 5 iunie, Marian Munteanu, a anunțat că și-a lansat partidul, respectiv Alianța Noastră România, și va colabora la proximele alegeri parlamentare cu… PNȚCD!

„Obiectivele vitale pentru perioada următoare sunt protecția mediului, dar și pământul României, resursele acestuia”, astfel încât în momentul în care vor intra în Parlament membrii platformei vor lupta pentru a se lua toate măsurile necesare ca „acest pământ să rămână în proprietatea românilor, resursele lui să fie folosite în interesul cetățenilor României, iar mediul înconjurător să nu mai fie distrus”.

„Nu am dispărut în 26 de ani, nu o vom face nici acum!”

Mihai Viteazu, Avram Iancu, mareșalul Ion Antonescu, de aceștia și de mulți alți lideri ai neamului românesc s-a legat termenul „propășire”, pe care ANR și PNȚCD l-au reluat în protocolul lor de colaborare, semn clar de adeziune la naționalism.

„Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia”, se arată în pct. 3 a anexei 1 a Protocolului de asociere politică între Alianța Noastră România și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat în scopul participării la alegerile parlamentare din 2016.

Țărăniștii nu mai pot de entuziasm și, pe bună dreptate, sunt de înțeles: de mai mulți ani se străduiesc să renască. Cu greu au trecut de 1% la ultimele alegeri, dar, și de data aceasta, sunt hotărâți să ofere alternativa, așa cum ne-a precizat președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc (FOTO).

Tapliuc„PNȚCD nu a dispărut în 26 de ani, nu va dispărea nici acum! Numai că am luat decizia în Comitetul Național de Conducere să ne aliem cu acest nou partid politic înființat, Alianța Noastră România, care este foarte apropiat de doctrina noastră țărănistă și de principiile noastre de bază. Este foarte important, domnul Marian Munteanu încearcă, așa cum încercăm și noi de ani de zile, să încercăm să ridicăm demnitatea românului, pe care forțele politice actuale nu dau doi bani. Nimeni nu vorbește de români, de avuția națională care trebuie păstrată, toată lumea numai cu promisiuni, bălării, minciuni… ne-am săturat de 26 de ani, de aceea noi trebuie să venim cu o alternativă nouă pentru electoratul dezamăgit complet de această clasă politică, electorat care, sperăm noi, cu experiența PNȚCD, cu logistica partidului din toată țara, să convingem acest electorat că trebuie să iasă la vot”, a spus Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

„Veți auzi numai de rele în următoarea perioadă”

Despre Marian Munteanu s-au spus multe în ultima perioadă, mai ales când a fost nominalizat drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Atunci, au fost reluate acuzațiile de apartenență la serviciile secrete, la Mișcarea Legionară, la orice, numai la ceea ce susținea că aderă ideologic, nu!

În anul 2000, Partidul Naţional Român, condus de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, l-a desemnat pe Marian Munteanu candidat la preşedinţie. După ce iniţial a acceptat, fostul lider al studenţilor şi-a retras candidatura.

„Măgureanu este un domn care a condus un serviciu important al ţării, un om politic, un om care are un mediu al dânsului, are contactele şi relaţiile dânsului, eu nu fac parte din această lume. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem întâlni în anumite situaţii”, a spus Marian Munteanu, în luna aprilie a acestui an.

Totuși, Adrian Țapliuc susține că a discutat personal cu Marian Munteanu și că „acuzațiile nu se susțin”, ba, mai mult: „veți auzi numai de rele în următoarea perioadă”.

„Despre un om care deranjează în România se va spune în permanență ceva, de rău! Un om care începe să deranjeze interese mari în România, găști, se va spune în permanență ceva de rău! Am stat personal de vorbă cu Marian Munteanu și știu că este totul o invenție și îl cred, mi-a și demonstrat… se vor spune multe lucruri de rău de acum încolo, de Marian Munteanu, de Pavelescu… Așa știu românii să facă politică, adică politicienii… (…) Oamenii de frunte ai PNȚCD vor candida pe listele Alianței Noastre România și vor intra în Parlament, eu am convingerea că este singura soluție și singura șansă pentru PNȚCD să intre în 2016 în Parlament!”, a concluzionat Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

Marian Munteanu a anunţat în urmă cu o săptămână că şi-a înscris oficial partidul Alianţa Noastră, din care face parte şi fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a devenit celebru în dosarul Hayssam. Munteanu a precizat că Dan Puric nu se va alătura partidului, deşi a încercat să îl convingă.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*