O nouă petrecere în plină stradă, „spartă“ de polițiștii locali din Constanța

Mai multe cartiere și zone ale Constanței, precum Km 4, Km 5, Gară, Km 4-5, Griviței, Casa de Cultură, Coiciu, Poarta 6, Faleză Nord, Palazu Mare, au fost luate la pas, luni, 17 septembrie, de către polițiștii locali și au sancționat peste 150 de cetățeni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, menținerea curățeniei, precum și pentru asigurarea fluenței rutiere pe raza de competență.

În total, în zonele mai sus menționate, polițiștii locali au aplicat 170 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 40.810 lei. 57 abateri contravenționale au fost constatate în special pentru opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța. Tot atâtea amenzi (57) au fost aplicate pentru  fapte antisociale legate de menținerea curățeniei. Alte 42 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, iar două procese verbale au fost încheiate pentru comerț ilicit. Sancțiuni au mai fost aplicate pentru încălcarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcție, aplicându-se două procese verbale de constatare și sancționare a contravenției și dispuse măsuri complementare de oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială. De asemenea, au mai fost date șase amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991- privind ordinea și liniștea publică.

Într-o altă situație, polițiștii locali din Constanța au mai sancționat contravențional cu suma de 900 de lei organizatorul unei nunți ce era în desfășurare pe strada Dionisie cel Mic. La nuntă participau numeroase persoane care tulburau liniștea locatarilor din zona și îngreunau traficul rutier de pe strada menționată anterior. În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.

„Facem mențiunea că luni s-a derulat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere. Menționăm că prin asemenea fapte, conducătorii de autovehicule cu masa mai mare de 2.4 tone îi privează pe riverani de posibilitatea de a-și parca autoturismul în cartierul unde locuiesc“, spun polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI:

Tâlhari, prinși cu „mâța-n sac“ de polițiștii locali din Constanța

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.