O nouă lovitură pentru Primăria Constanța: după taxa de liniște, instanța a anulat și taxa de tramă stradală

Asociația Constanța Ia Atitudine (ACIA) iniția în luna iunie a anului trecut, când era condusă de actualul consilier municipal Andrei Popescu (FOTO), procedurile pentru a desființa celebra taxă de liniște.

Luni, 12 septembrie a.c., Curtea de Apel Constanța a respins recursul, ca nefondat, al Consiliul Local al Municipiului Constanţa, în dosarul 6149/118/2015, cu obiectul „anulare act administrativ”, decizia fiind definitivă în cazul taxei de liniște.

Între timp, joi, Tribunalul Constanţa a anulat şi taxa de folosire a tramei stradale de către autovehiculele concepute şi construite pentru transportul de mărfuri pe raza municipiului Constanţa, pe străzile de trafic uşor, mediu şi greu.

Instanța a stabilit anularea în parte a Hotărârii CL nr. 312/18 12 2015 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2016 in ce priveste Cap. III – „taxa folosire trama stradala de catre autovehiculele concepute si construite pentru transportul de marfuri”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 15 zile.

Întrucât Andrei Popescu a devenit consilier local, acesta nu mai poate conduce ONG-ul ACIA. Demersurile pentru anularea taxei de liniște, cât și a celei de tramă stradală au fost initiate în instanță pe vremea când Andrei Popescu conducea ACIA.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *