O.M. nr. 7: CARANTINA instituită în Țăndărei! Vela (MAI): „Comportamentul oamenilor ne determină să INTRODUCEM ORDONANȚE MILITARE!”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, după o ședință convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că va fi emisă, în cursul acestei zile, o nouă Ordonanță Militară, cea de-a șaptea. Premierul, ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu s-au adunat sâmbătă dimineață în sediul MAI, într-o ședință fulger a Comandamentului Strategic. A mai participat și Adrian Oros, ministrul Agriculturii. Ședința a avut loc după ce numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește cu sute de cazuri pe zi, iar bilanțul deceselor a urcat sâmbătă la 141.

Ordonanța Militară nr. 7 a fost anunțată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, după 14:30, într-o conferință la care au mai participat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Potrivit lui Vela, comportamentul cetățenilor din orașul ialomițean Țăndărei a atras aplicarea carantinării asupra localității. Este al doilea oraș carantinat, după Suceava.

„În această lună are loc una din cele mai mari sărbători ale creștinătății. O vom petrece într-un mod atipic. Știu că majoritatea gândiți că nu are cum să influențeze ceea ce faceți azi… Măsurile restrictive au fost luate pe baza a ceea ce spun specialiștii! Respectați indicațiile! Această perioadă va trece doar dacă facem ceea ce trebuie. Haideți să luptăm cu acest cumplit virus și să fim toți de aceeași parte a baricadei. Pentru a face încă un pas, am semnat astăzi o nouă Ordonanță Militară, pe care primul ministru Ludovic Orban a avizat-o. (…) Evoluția internațională este de acea natură încât trebuie să ne adaptăm ca să diminuăm la minim orice risc. Din păcate, un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanțe militare este comportamentul unora dintre cetățeni. Oameni care nu înțeleg că este periculos ceea ce fac, pentru ei și pentru alții. Avem deja primul cetățean arestat preventiv pentru că nu s-a supus indicațiilor date de polițiști și a încercat să fugă de la un filtru, la Vaslui. În județul Ialomița, din totalul de 48 de persoane infectate, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%! Din totalul de 8 pacienți decedați, 7 sunt din Țăndărei!”, a spus Marcel Vela.

Astfel, intrarea și ieșirea în cazul orașului Țăndărei este permisă doar pentru transportul de marfă și aprovizionarea populației.

„Măsurile de verificare, control și acces se realizează de către personalul structurilor MAI, în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea! Consiliul Județean Ialomița, Primăria, vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială. Vor verifica funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice și aprovizionarea persoanelor fără susținători sau care nu se pot deplasa de la locuință. Este strict interzisă intrarea și ieșirea prin alte zone și căi de acces în afară de cele publice”, a mai transmis Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

PANICĂ în Ministerul Sănătății: șeful Corpului de Control are coronavirus. Depistat la CONSTANȚA!

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.613 cazuri confirmate

Constănțenii, cetățeni „cuminți”: Deplasările în scop de recreație s-au redus cu 80%!

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni FOARTE GRELE, vor fi CRITICE pentru sistemul de sănătate!”

Planul elaborat de DSP Constanța, pentru adaptarea sistemului medical în lupta împotriva coronavirus

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.