Spread the love

O petrecere mare care a avut loc în mijlocul unei străzi din Constanța a fost stricată polițiștii locali constănțeni. Sesizarea a venit pe numărul de dispecerat al Poliției Constanța cu privire la faptul ca pe B-dul I. C Brătianu din municipiu era în desfășurare o reuniune la care participau numeroase persoane care făceau grătar, tulburau liniștea locuitorilor din zonă și îngreunau traficul rutier. Polițiștii spun că, în acest caz, s-a aplicat o amendă în valoare totală de 1.000 de lei, în conformitate cu Legea nr 54/2012 a picnicului, zona afectată a fost eliberată și s-a restabilit ordinea publică.

 

În altă ordine de idei, polițiștii locali au aplicat în cursul zilei de sâmbătă, 28 iulie, 165 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 30.915 de lei. Concret, în 28 iulie, în intervalul orar 06.00 – 24.00, politiștii locali au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, identificarea problemelor reprezentate de ne asigurarea unei permanente stări de curățenie în aria de desfășurare a operatorilor economici, protecția mediului în parcuri, alei ori alte zone de promenadă, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

La nivelul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 53 abateri constatate pentru nerespectarea normelor privind conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice sau a celor care încalcă obligații legale cu privire la păstrarea unui mediu curat și sănătos în orașul Constanța. În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit, au fost sancționate contravențional 11 persoane care comercializau ambulant pe plajă sau în alte zone neautorizate, iar mărfurile supuse comercializării au fost confiscate de către oamenii legii.

„Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale care intră în sfera de competență a poliției locale, poate atrage răspunderea contravenționala a persoanei fizice sau juridice. Numai împreună putem asigura un climat de siguranță, curățenie și disciplina în municipiul Constanța!“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Sute de constănțeni amendați de Poliția Locală în numai o zi. Faptele antisociale au atras amenzi de aproape 50.000 lei

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *