Spread the love

De luni, 13 august, nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare din Italia se află acostată în Portul Constanţa, ea putând fi vizitată de către public.

„Nava Palinuro este implicată în cea de-a 54-a campanie de instrucţie şi a îmbarcat 33 de elevi subofiţeri ai cursului ‘Kratos’ de la Şcoala de Subofiţeri din Taranto care, la bordul navei, vor învăţa ştiinţele nautice şi marinăreşti, dobândind astfel cunoaşterea directă a diferitelor activităţi asociate practicării profesiei de navigator pe mare, astfel încât aceştia să stăpânească în mod adecvat şi cu încredere viitorul lor loc de muncă. Unitatea a plecat în data de 23 iulie din portul Taranto şi după ce s-a oprit la Kos, la Istanbul şi acum la Constanţa, se va opri apoi la Batumi, la Cefalonia, revenind în Italia la Reggio Calabria şi, în final, la Livorno, unde elevii subofiţeri vor debarca la sfârşitul campaniei de instrucţie“, precizează Ambasada Italiei la București.

Cu ocazia vizitei la Constanța, mai mulți reprezentanți ai echipajului au fost primiți marți, 14 august, de prefectul judeţului, Dan Jeacă, în cadrul unei vizite protocolare. Delegația militară italiană a fost condusă de comandantul navei – școală Palinuro, cpt. cdr. Giuseppe Valentini și de atașatul militar al Ambasadei Republicii Italia la București, col. Andrea Tiveron. În cadrul întrevederii, prefectul Dan Jeacă a prezentat oaspeților potenţialul economic al județului Constanța, ținând cont de poziția geostrategică reprezentată de ieșirea la Marea Neagră, dar și numeroasele obiective turistice. La rândul lor, oaspeții s-au declarat onorați să se afle în Constanța, unde nava – școală Palinuro va participa la activitățile prilejuite de Ziua Marinei Române.

De amintit că nava-şcoală Palinuro va putea fi admirată miercuri, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române.

CITEȘTE ȘI:

PROGRAMUL COMPLET pentru Ziua Marinei. Premiera ediției 2018: militari din Italia, Marea Britanie, SUA și Ucraina

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *