O comedie de succes revine la Teatrul de Stat Constanța

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța reia comedia de succes „Niște… năroji”, o adaptare de Iulian Enache după ciclul de poeme „La Lilieci” de Marin Sorescu.

Sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.00, publicul este invitat și la nuntă, și la înmormântare, căci regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidenţieze simbolic semnificaţiile lor profunde, dar luând în derâdere, cu mult sarcasm, prostul gust al tocurilor şi fustelor mini asortate ţărăneşte. Este un fel de Las Fierbinți oltenesc, plin de ingenuitatea și umorul specifice lui Marin Sorescu.

Scenografia: Sanda Mitache, muzica: Adrian Mihai.

În distribuție: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Duminică, 19 ianuarie, de la ora 19.00, weekend-ul teatral continuă cu spectacolul „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

Regia și traducerea textului sunt semnate de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu. Lighting design: Lucian Moga.

Distribuția: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). 

Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00;  joi – duminică: 11:00 – 19:00.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *