Numărătoarea echipei Orban: 14 filiale și 64% din delegați îl susțin pe liderul liberal la Congres. Votul PNL Constanța, DECISIV!

#TeamOrban a calculat că 14 filiale județene PNL din cele 22 în care s-au organizat alegeri interne până în prezent și 64% din delegați îl susțin pe Ludovic Orban pentru șefia partidului, au transmis surse liberale din gruparea pro-Orban pentru stiripesurse.ro. Potrivit numărătorii taberei Orban, 13 filiale județene au votat rezoluții de susținere pentru Ludovic Orban care nu au fost schimbate în forurile statutare ale organizațiilor, plus Sectorul 6 care nu s-a poziționat la nivel de președinte dar majoritatea membrilor filialei este pentru susținerea lui Ludovic Orban.

„Din punct de vedere al numărului de delegați care vor reprezenta filialele la Congres, în urma consultărilor cu membrii filialelor respective, evaluarea internă arată un procent de 64% în favoarea lui Ludovic Orban”, mai afirmă sursele citate.

Analiza echipei Orban mai prevede:

1. Filiale menționate eronat cu sustinere pentru Florin Cîțu: Botoșani, Timiș, Bacău, Alba, Constanța – la Timiș, Alba și Constanța încă nu s-au desfășurat alegerile interne; la Botoșani a câștigat Costel Șoptică, candidatul susținut de Ludovic Orban, împotriva lui Dan Nechifor, candidatul susținut de Florin Cîțu și George Flutur; la Bacău, candidatul Daniel Fenechiu, susținut de Florin Cîțu și Alina Gorghiu, s-a retras din competiție și a câștigat Mircea Fechet în echipă cu fostul președinte interimar, Viorel Miron, susținuț de Ludovic Orban.

2. Organizațiile „indecise”: la Iași, filiala îl susține pe Ludovic Orban în timp ce doar noul președinte al filialei a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu; la Bistrița-Năsăud, candidatul susținut de Florin Cîțu și Robert Sighiartău a pierdut categoric în fața președintelui Ioan Turc, susținut de Ludovic Orban; la Vâlcea, candidatul Gheorghe Păsat, susținut de Florin Cîțu la el acasă în județ a pierdut în favoarea președintelui Cristian Buican susținut de Ludovic Orban; la Caraș-Severin, președintele filialei Marcel Vela a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban iar la Arad majoritatea filialei îl susține pe Ludovic Orban.

3. Episoade cu miză simbolică: Florin Cițu a pierdut susținerea în propria organizație de la Sectorul 5 și la el acasă în județul Vâlcea; unii dintre susținătorii din „poza” lui Florin Cîțu au arătat că nu au susținerea organizațiilor lor: Robert Sighiartău la Bistrița Năsăud, Cristian Băcanu la Sectorul 5, Victor Paul Dobre la Galați, Cătălin Boboc la Brăila, Vergil Chițac la Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *