Nuclearelectrica: Unitatea 1 de la Cernavodă intră în reparații, pe termen nelimitat

În timp ce România importă masiv energie electrică, iar facturile la electricitate au explodat, Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcționa la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie 2021, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la un echipament din partea clasică, anunță Nuclearelectrica. Reducerea puterii de producție va fi pe termen nelimitat, Nuclearelectrica neoferind o dată pentru revenirea la capacitatea maximă.

Reducerea de putere este necesară pentru că lucrările nu se pot execută cu unitatea la putere nominală. După finalizarea activităților, Unitatea 1 va reveni la putere nominală.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei. Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Nuclearelectrica: Unitatea 1 de la Cernavodă intră în reparații, pe termen nelimitat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *