Nu se înțeleg nici de „Ziua PNL”. Orban: „Românii ar putea PLĂTI pentru a se vaccina anti-covid”. Cîțu: „În România, vaccinul E GRATUIT și așa va rămâne”

Noi contre între liderii liberali, chiar în ziua aniversării a 146 de ani de la înființarea PNL. Vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Ludovic Orban.

Întrebat când ar putea ca vaccinarea anti-COVID să fie contracost, liderul PNL a răspuns: „într-un viitor oarecare”.

În replică, premierul României, Florin Cîțu, anunță că vaccinul anticoronavirus va rămâne gratuit, la fel ca și până acum. Asta după ce liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că românii ar putea plăti pentru imunizare.

Trebuie să aduem vacicnul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Trebuie să veniți cu soluții. În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *