Spread the love

Părinţii copiilor cu dizabilităţi se pregătesc să protesteze vineri, 8 februarie, în toată țara. Ei sunt nemulțumiți că în proiectul de buget pentru 2019 nu sunt prevăzuți bani pentru indemnizații, de acestea urmând să se ocupe primăriile prin bugetele locale. Primăriile nu au însă fonduri suficiente, ceea ce va duce la întârzieri în plata indemnizațiilor.

„Ca urmare a măsurilor fără precedent de a lăsa în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate, contrar prevederilor legale și a principiilor asumate prin Programul de Guvernare 2017 -2020, noi părinții copiilor cu dizabilități, adulții cu dizabilități și cetățenii români, care mai cred în echitate și justiție socială, înțelegem să ne manifestăm dezacordul față de Proiectul de Buget pentru anul 2019 și să solicităm modificarea în regim de urgență a prevederii ”ZERO BUGET PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI”, a precizat Mădălina Turza, de la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Reprezentanți ai părinților s-au întâlnit zilele trecute cu ministrul Eugen Teodorovici, fără să ajungă însă la vreun rezultat.

„Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor noastre, cu atât mai mult cu cât, solicitările noastre sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări: SOLIDARITATEA. Pe cale de consecință, vă informăm că în situația în care Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României), noi, părinții de copii cu dizabilități, ne vom opune prin toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice”, a explicat Turza.

La Constanța, protestul va avea loc în fața Prefecturii, vineri, 8 februarie, între orele 10.00 și 13.00. Mai multe detalii despre eveniment, disponibile AICI!

Facebook Comments

2 thoughts on “„Nu negociem viața copiilor noștri”: Părinții copiilor cu dizabilități ies în stradă! Protest și la Instituția Prefectului Constanța”

  1. Am 64 de ani, la vârsta de 3 ani am avut accident la brațul drept, a ars. A fost nevoie o amputare 3/4. Am fost crescută la casa de copii, comisia de la Ct. nu vrea să mi acorda dreptul de grad de handicap. VREAU SĂ LUAȚI LEGĂTURA CU MINE CU MAI MULTE INFORMAȚII. VA MULȚUMESC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *