Noua tulpină de coronavirus stârnește îngrijorare la nivel înalt: Macron evocă o „mutație problematică”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat, luni, un apel la intensificarea „vigilenţei”, în contextul apariţiei unei „mutaţii problematice” a coronavirusului, subliniind că vaccinarea va începe imediat după Crăciun.

Trebuie să dublăm vigilenţa. Este vorba de o mutaţie problematică a virusului. (…) Actuala situaţie evidenţiază complexitatea virusului, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea şi atitudinea umilă pe care trebuie să le avem în continuare”, a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV, cu ocazia participării prin videoconferinţă la o şedinţă de guvern.

La rândul său, Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, a declarat că mutaţia coronavirusului identificată în Marea Britanie nu a fost depistată deocamdată în Franţa, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că nu este deja pe teritoriul francez.

În ultimele zile, au fost identificate 500 de tulpini virale, dar această variantă nu a fost depistată prin analizele genetice. Acest lucru nu înseamnă că nu circulă deja„, a precizat Olivier Véran, la postul Europe 1.

Totuşi, ministrul francez al Sănătăţii este încrezător că vaccinurile anti-Sars-CoV-2 vor fi eficiente şi împotriva noii mutaţii.

Nu există motive să ne gândim că vaccinul ar fi mai puţin eficient„, a subliniat Olivier Véran.

Preşedintele Emmanuel Macron a precizat că vaccinarea va începe în Franţa şi în toate ţările Uniunii Europene imediat după Crăciun.

Următoarele zile vor fi marcate de lansarea strategiei noastre de vaccinare, va fi începutul. Va fi o dată europeană coordonată, imediat după Crăciun, adică la sfârşitul săptămânii„, a explicat preşedintele Franţei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.