NOUĂ din cele 15 teze de doctorat ar fi PLAGIATE. ÎPS Teodosie, revoltat: „Nu persoana, ci calculatorul e acuzat!”

Reacție tranșantă a arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, privind scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care e acuzat că le-a coordonat. IPS spune că nu are nicio vină privind conținutul lucrărilor și că acuzațiile pot fi aduse calculatorului. Teodosie nu e la prima reacție de acest gen, acum câteva săptămâni îndemnând CNCD să îl amendeze pe Dumnezeu pentru declarațiile făcute cu privire la femeile din România, care nu pot ocupa funcții în cadrul bisericii. Potrivit unui document emis de Patriarhia Română, prin care i se respingea cererea de avansarea a lui Teodosie la rang de mitropolit, ÎPS Teodosie a fost acuzat de de plagiat și lipsa onestității științifice, dar și de refuzul de a-şi achita facturile vechi, alături de indisciplină.

Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă.

Teodosie e acuzat că ar fi condus nu mai puțin de nouă teze de doctorat care au fost plagiate: „Nouă din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, în calitate de director la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *