Nostalgie: Minerii din Târgu Jiu PROTESTEAZĂ și amenință că vin la București

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au ieșit astăzi în stradă, la Târgu Jiu. Aceștia cer beneficii speciale în Legea pensiilor și spun că e nevoie de o prevedere prin care să li se dea voie să se pensioneze mai devreme. Mai mult, minerii cer și investiții speciale la Complexul Oltenia pentru a reduce poluarea.

Minerii solicită scăderea vârstei de pensionare pentru angajații din cariere și termocentrale, la 52 de ani, cu un stagiu minim de cotizare de 30 de ani. De asemenea, protestatarii solicită condiții mai bune de muncă,  precum și investiții speciale la Complexul Oltenia pentru a reduce poluarea.

În 2021 peste 700 de salariați din companie trebuie să plece, fie prin pensionare, fie prin disponibilizări colective cu plata de lefuri compensatorii. Protestele au fost aprobate de primărie pentru perioada 8-11 februarie, între orele 07.00-11.00, respectiv 15.00-17.00.

Protestul poate ajunge și la București. Minerii au declarat că așteaptă răspunsuri, iar ulterior vor dori să meargă la Guvern pentru a vorbi cu miniștri.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *